Βάκης Λαδόπουλος: Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται επανεκκίνηση - Free Sunday
Βάκης Λαδόπουλος: Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται επανεκκίνηση

Βάκης Λαδόπουλος: Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται επανεκκίνηση

Τους λόγους για τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται «επανεκκίνηση», αλλά και γιατί ο Γ. Πατούλης είναι ο καταλληλότερος για να την επιτύχει, εξηγεί στην FS o Βάκης Λαδόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Πατούλη.

Ποιο είναι κατά την άποψή σας το διακύβευμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών;

Είμαστε όλοι και όλες μάρτυρες μιας σειράς προβλημάτων που χρονίζουν, αλλά και πολιτικών χωρίς αποτελέσματα. Η ανασφάλεια για το αύριο κυριεύει κάθε οικογένεια. Περιοχές ολόκληρες έχουν αφεθεί στην τύχη τους και άλλες δεν αξιοποιούν τις δυνατότητές τους. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο και πρέπει να τον ανακτήσει. Απαλλαγμένη απ’ ό,τι μας κράτησε πίσω, αλλά κυρίως από τις παθογένειες του χθες. Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται επανεκκίνηση. Για περισσότερο από μία δεκαετία χάθηκαν ευκαιρίες. Σπαταλήθηκαν χρήματα, χωρίς να επιλυθούν προβλήματα. Η πρόληψη ήταν άγνωστη λέξη και ο σχεδιασμός απουσίαζε συνολικά. Συνηθίσαμε να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και αποδεχτήκαμε τη μιζέρια ως κανονικότητα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Με όραμα, σχέδιο, υπερβάσεις, συνεργασίες. Με ανθρώπους έμπειρους και αφοσιωμένους.

Κατεβαίνετε ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη του κ. Πατούλη. Γιατί;

Ο κ. Πατούλης έχει υπηρετήσει –και συνεχίζει να υπηρετεί– το γενικό καλό, εκλεγόμενος σε θέσεις ευθύνης επί σειρά ετών. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να εργάζεται σκληρά και να παράγει αποτελέσματα. Είναι ικανότατος στο να «χτίζει» ομάδες και να δημιουργεί συνέργειες μέσα από τις οποίες επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι. Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, αλλά και στα προσόντα μου. Θεωρώ ύψιστη υποχρέωσή μου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υλοποιηθούν οι ορθώς σχεδιασμένες και σαφώς προγραμματισμένες δράσεις του προγράμματος του συνδυασμού μας «Νέα Αρχή για την Αττική» και να είστε σίγουρος ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα, την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οι συμπολίτες μας θα αντιληφθούν την ποιοτική διαφορά.

Αν εκλεγείτε περιφερειακός σύμβουλος, ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητές σας;

Βασική προτεραιότητα όχι μόνο δική μου αλλά και του συνδυασμού μας είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών της περιφέρειάς μας. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού παίζει η ορθή, συντονισμένη και ορθά προγραμματισμένη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υφιστάμενων –απαρχαιωμένων, τολμώ να πω– δομών εξυπηρέτησης, καθώς και στην ψηφιακή σύγκλιση όλων των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί –μέχρι στιγμής– τόσο στον α΄ όσο και στον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης. Ως επαγγελματίας του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες και τηλεπικοινωνίες) για 23 συναπτά έτη και πάντα στον χώρο της πληροφορικής, κρίνω ότι είναι πλέον επιβεβλημένη η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με σταθερά βήματα και χωρίς πισωγυρίσματα. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση με παροχή υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (24 ώρες). Η επίτευξη της πλήρους συμμόρφωσης με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ψηφιακής Σύγκλισης για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (IDABC e-Government Observatory) είναι μονόδρομος. Η πλήρης ηλεκτρονική διαθεσιμότητα των υπηρεσιών έχει καθυστερήσει δραματικά. Στοχεύουμε στο να έχει τη δυνατότητα η περιφέρεια να παρέχει σε όλους τους δήμους υπηρεσίες που είναι σχεδόν αδύνατον σήμερα να υλοποιηθούν σε επίπεδο πρωτοβάθμιας διοίκησης. Οι υπηρεσίες προς τον πολίτη θα παρέχονται με ποιότητα από τους εργαζόμενους της περιφέρειας, τους οποίους θεωρούμε πολύτιμους συνεργάτες στο έργο μας. Γι’ αυτό θα είμαστε δίπλα στα προβλήματά τους για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Είναι σημαντικό να γίνεται ανάλυση των προσόντων και των δεξιοτήτων τους, ώστε, λαμβάνοντας υπόψη και την επιθυμία τους, να απασχοληθούν σε αντικείμενα όπου μπορούν να αποδώσουν πιο δημιουργικά. Η ενθάρρυνση, η επιβράβευση, αλλά και οι υπόλοιπες ορθές διοικητικές πρακτικές θα παγιωθούν, ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον που θα δώσει ώθηση στην επίτευξη των στόχων της περιφέρειας. Όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν, θα διερευνηθούν και θα μετατραπούν σε πολιτικές, σε απόλυτη συνεργασία με τους εκπροσώπους τους, αλλά και με τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.

Κατά την άποψή σας, πόσο θα βαρύνει στις φετινές εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής η τραγωδία στο Μάτι;

Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Η Μάνδρα και το Μάτι άφησαν βαθιές πληγές όχι μόνο στην αττική γη αλλά και στις ψυχές των συμπολιτών μας. Ακόμη θρηνούμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, την καταστροφή περιουσιών και την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, φρικτά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε μια ευρωπαϊκή χώρα τον 21ο αιώνα. Η Αττική μας, ανοχύρωτη και απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει φαινόμενα τα οποία σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή, σε κάθε άλλη πολιτισμένη χώρα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, υπέστη πλήγμα – σχεδόν ανεπανόρθωτο. Πλήγμα το οποίο κάποιες και κάποιοι –με όνομα και επώνυμο– το θεώρησαν «μια στραβή στη βάρδια τους». Με περισσό θράσος διεκδικούν την ψήφο μας, ζητώντας να λησμονήσουμε την εγκληματική τους αμέλεια, αλλά και την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τις επαίσχυντες πράξεις τους (γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών και την απέκρυψαν). Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι οι συμπολίτες μου θα δώσουν την απάντηση που τους αρμόζει στις 26 Μαΐου.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πλεονεκτήματα του κ. Πατούλη και της παράταξής του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Όπως προείπα, ο κ. Πατούλης έχει αποδείξει ότι ξέρει να δουλεύει, με πρόγραμμα, με προσήλωση στον στόχο και με χρήσιμα και παραγωγικά αποτελέσματα. Η πολυετής του εμπειρία, αλλά και η παγκοσμίως –πλέον– αναγνωρισμένη ποιότητα και επαγγελματισμός του, τον καθιστούν ιδανικό ηγέτη, ικανό με το όραμα και τις δυνατότητές του να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τα στελέχη που με την –επίσης– μοναδική του ευθυκρισία μπορεί να επιλέξει. Δεν αρκούν όμως αυτά για να πειστούν οι συμπολίτες μας για τις ικανότητες και τις δυνατότητες του αρχηγού μας αλλά και του συνδυασμού μας. Χρειάζεται και σας εγγυώμαι ότι υπάρχει και ένα πλήρως δομημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών μέσα από το οποίο θα καταστεί δυνατή η επιστροφή στην κανονικότητα, η απόδραση από την παθογένεια και φυσικά η δημιουργία προϋποθέσεων και κλίματος μέσα από το οποίο θα έρθει η πρόοδος και η ανάπτυξη. Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, πιστεύω ακράδαντα ότι ο κ. Πατούλης, ως ηγέτης της παράταξης στην οποία έχω την τύχη και την τιμή να συμμετέχω, είναι η μοναδική επιλογή, μέσα από την οποία θα ξαναδώσουμε στην Αττική μας την αισιοδοξία και την αίγλη που της αξίζουν.

Αν κάποιος σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Δεν διαφέρω σε τίποτα απολύτως από τους ανθρώπους της γενιάς μου. Γεννήθηκα πριν από 49 χρόνια και μεγάλωσα σε μια λαϊκή γειτονιά, στο Γαλάτσι, από εργαζόμενους γονείς (ο πατέρας μου αστυνομικός και η μητέρα μου ιδιωτική υπάλληλος) που φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν στον αδερφό μου και σ’ εμένα τα ιδανικά και τις αξίες της ειλικρίνειας, της ηθικής, της αριστείας και της συνεχούς και αδιάλειπτης προσπάθειας για την επίτευξη του βέλτιστου. Σπούδασα την επιστήμη της Πληροφορικής (πρώτο πτυχίο από την ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Krems στην Αυστρία), υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ την πατρίδα μου (έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και εκλεγμένος γενικός γραμματέας της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών), ενώ με αξίωσε ο Θεός να έχω και μια υπέροχη οικογένεια με δύο παιδιά (την 19 ετών κόρη μου Μαρία, δευτεροετή φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και τον 18 ετών γιο μου Νικόλα, μαθητή της Γ΄ Λυκείου). Δουλεύω αδιάλειπτα τα τελευταία 23 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (τράπεζες και τηλεπικοινωνίες) σε θέσεις αυξημένης ευθύνης στον τομέα της πληροφορικής και πιστεύω ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή, ύστερα από την τιμητική επιλογή του κ. Πατούλη, να προσφέρω στους συμπολίτες τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Έχω την όρεξη και τη θέληση. Δώστε μου τη δυνατότητα!