Γιώργος Κλεφτοδήμος: Σε αυτή την πόλη παιδεύεσαι αντί να εκπαιδεύεσαι - Free Sunday
Γιώργος Κλεφτοδήμος: Σε αυτή την πόλη παιδεύεσαι αντί να εκπαιδεύεσαι
Γιώργος Κλεφτοδήμος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη

Γιώργος Κλεφτοδήμος: Σε αυτή την πόλη παιδεύεσαι αντί να εκπαιδεύεσαι

Τους στόχους του Κώστα Μπακογιάννη για ζέοντα ζητήματα της πρωτεύουσας, όπως η καθαριότητα και η ασφάλεια, περιγράφει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξή του, δικηγόρος Γιώργος Κλεφτοδήμος.

Στις 26 Μαΐου θα είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη. Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς.

Γεννήθηκα, ζω και δικηγορώ στην Αθήνα. Μια διαδρομή από το 45ο Γυμνάσιο (Λυκαβηττός) και το 3ο Γενικό Λύκειο (Λεωφόρος) στη Νομική Σχολή και από εκεί στη μάχιμη δικηγορία, πάντα στην Αθήνα, στην καρδιά της. Από αντιπρόεδρος στην Ένωση Ασκούμενων Νέων Δικηγόρων Αθηνών, πλέον εκλεγμένος σύμβουλος στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Διαπρεπής δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Μ.Δ.Ε. Ποινικού, σύμβουλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος κατοικεί, εργάζεται και κινείται στο κέντρο της Αθήνας. Τι σημαίνει αυτό και τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε;

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, έχω περπατήσει και περπατώ την Αθήνα, όλες τις γειτονιές της, είμαι καθημερινά στην πρώτη γραμμή απέναντι στα προβλήματα. Δυστυχώς για όλους εμάς που ζούμε εδώ, σε αυτή την πόλη παιδεύεσαι αντί να εκπαιδεύεσαι, όπως συμβαίνει στις άλλες πόλεις της Ευρώπης. Αυτό είναι και το μεγάλο μας στοίχημα με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Πώς πήρατε την απόφαση να κατεβείτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας;

Αποδέχτηκα την πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη, συνοδοιπορώ για την «Αθήνα Ψηλά», για να προσφέρω στην πόλη, στους δημότες της και σε όλους τους Εν Αθήναις.

Γιατί με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας νέος, σύγχρονος πολιτικός, με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, που δεν λαϊκίζει. Δηλώνει ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει όλα τα εχέγγυα να οδηγήσει την Αθήνα στη θέση που της αξίζει.

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά». Θα ισχύσει αυτό για τον Δήμο Αθηναίων μετά την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη;

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει το όραμα, το πρόγραμμα και την ομάδα να προαγάγει την Αθήνα ως μια πόλη καθαρή, πράσινη, ασφαλή, μια πόλη ανοιχτή, γεμάτη φως, που θα τιμά την ιστορία της και θα προάγει το μέλλον όλων μας.

Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να προστατευτούν οι συμπολίτες σας και να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα; Ποιος ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα;

Η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να πάψει να είναι Δημοτική Εισπρακτική και να αναχθεί σε πραγματική Δημοτική Αστυνομία, κατάλληλα εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη, που θα διαδραματίζει τον δικό της διακριτό ρόλο στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην πόλη. Έχουμε σχέδιο και θα το υλοποιήσουμε, για να επαναφέρουμε την ασφάλεια στις γειτονιές της πόλης.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στις Αθηναίες και στους Αθηναίους μέσα από την FS;

Με ευθύνη, ζέση και όραμα, ζητώ τη στήριξη όλων των Αθηναίων, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Ναι, μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα Πόλη των Πόλεων.