Β. Ξυπολυτάς, πρόεδρος ΟΣΥ: Αυξήσαμε τα λεωφορεία 44%, κάνουμε 18.000 δρομολόγια την ημέρα - Free Sunday
Β. Ξυπολυτάς, πρόεδρος ΟΣΥ: Αυξήσαμε τα λεωφορεία 44%, κάνουμε 18.000 δρομολόγια την ημέρα

Β. Ξυπολυτάς, πρόεδρος ΟΣΥ: Αυξήσαμε τα λεωφορεία 44%, κάνουμε 18.000 δρομολόγια την ημέρα

Αύξηση 44% εμφανίζει ο στόλος των λεωφορείων της Αθήνας, η δυναμικότητα του οποίου μετά την ένταξη των ΚΤΕΛ έχει ανέβει στα 1.200 λεωφορεία, ενώ όταν ολοκληρωθεί η προμήθεια των 293 λεωφορείων με leasing η αύξησή του θα ξεπεράσει το 80%, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΟΣΥ, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο οποίος επισημαίνει ότι η αύξηση έγινε σε λιγότερο από έναν χρόνο εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας και ενώ όλες οι χώρες αναζητούν εναγωνίως λεωφορεία για να αυξήσουν το συγκοινωνιακό τους έργο.

Ο κ. Ξυπολυτάς διευκρινίζει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα λεωφορεία δεν λειτούργησαν ως εστίες υπερμετάδοσης και απευθύνει έκκληση να μη γίνεται αντιπολίτευση για λαϊκισμό ή απλώς για τη φθορά του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥ εκφράζει την πεποίθησή του ότι η εταιρεία θα αναγεννηθεί πλήρως με την προμήθεια των 1.000 νέων λεωφορείων και επικαλείται τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το κόστος των λεωφορείων της ΟΣΥ ανά όχημα το χιλιόμετρο είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κυκλοφορούν από τον Οκτώβριο στην Αθήνα, ενώ υπολογίζει τη μείωση των επιβατών λόγω της πανδημίας στο 45%.

Συμπληρώνονται περίπου τρεις μήνες από την έναρξη της συνεργασίας με τα 200 ιδιωτικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Είναι επαρκής ο χρόνος για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της συνεργασίας σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των υπηρεσιών στους πολίτες;

Ναι, φυσικά βλέπουμε μια σημαντική βελτίωση στο παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο. Τώρα εκτελούνται 2.777 περισσότερα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ καθημερινά. Δηλαδή, από 15.013 δρομολόγια της ΟΣΥ, τώρα εκτελούνται 17.790 δρομολόγια μαζί με τα ΚΤΕΛ.

Φανταστείτε ότι στις αρχές φθινοπώρου είχαμε στον δρόμο οριακά πάνω από 1.000 λεωφορεία, ενώ σήμερα έχουμε πάντα πάνω από 1.200. Επίσης, εξίσου σημαντικό ποιοτικό στοιχείο είναι η αύξηση της εκτέλεσης των δρομολογίων, που προσεγγίζει το 98%, όταν πριν από λίγους μήνες ήταν 86%.

Τέλος, η συμφωνία μεταξύ του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ, πέρα από 200 καινούργια λεωφορεία και 550 οδηγούς, μας έδωσε τη δυνατότητα τα λεωφορεία και το προσωπικό της ΟΣΥ να μετακινηθούν στις κεντρικές γραμμές, όπου παρουσιαζόταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο συγκοινωνιακό έργο της Αττικής.

Είναι μια δίκαιη οικονομικά συμφωνία;

Το ετήσιο κόστος ανάθεσης συγκοινωνιακού έργου στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται σε 24.131.018 ευρώ. Το κόστος αυτό έχει υπολογιστεί με προσφερόμενη τιμή 1,41 ευρώ ανά όχημα το χιλιόμετρο, όταν το αντίστοιχο όχημα το χιλιόμετρο για τα λεωφορεία της ΟΣΥ είναι 3 ευρώ. Πέραν αυτού, οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν ίδιες με τις ισχύουσες στο συγκοινωνιακό δίκτυο του ΟΑΣΑ, ενώ οι εισπράξεις αποτελούν έσοδό μας.

Σε ποιες περιοχές κινούνται τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ;

Τα ΚΤΕΛ ανέλαβαν τις περιφερικές γραμμές της Αθήνας. Συγκεκριμένα: Στη βόρεια Αττική τα λεωφορεία συνδέουν την Κηφισιά με περιοχές όπως η Ροδόπολη, το Κρυονέρι, ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, οι Θρακομακεδόνες. Στην ανατολική Αττική τα λεωφορεία συνδέουν τους σταθμούς μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Νομισματοκοπείο» με περιοχές όπως η Ανθούσα, η Αρτέμιδα, το Κορωπί, η Παλλήνη, η Ραφήνα. Στη νότια Αττική τα λεωφορεία συνδέουν τον σταθμό μετρό «Ελληνικό» με περιοχές όπως η Σαρωνίδα, η Βάρκιζα, η Γλυφάδα. Τέλος, στη δυτική Αττική τα λεωφορεία συνδέουν την περιοχή της Ελευσίνας με περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, η Μαγούλα.

Είναι σωστή η εικόνα ότι το 2020 είχε μειωμένα εισιτήρια, άρα και μειωμένα έσοδα λόγω περιορισμών;

Ναι, πράγματι, έχουμε μια μείωση επιβατών κατά περίπου 45% λόγω της πανδημίας και των επακόλουθων μέτρων περιορισμού της κινητικότητας.

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να επαναφέρει την έγκληση ότι τα λεωφορεία λειτούργησαν ως εστία υπερμετάδοσης. Προκύπτει αυτό από τα στοιχεία σας;

Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία αλλά και επιστημονικές μελέτες το διαψεύδουν αυτό. Κι αυτό οφείλεται πρωτίστως στην υπευθυνότητα των ίδιων των πολιτών, που στη συντριπτική τους πλειονότητα φορούν τη μάσκα τους και τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης στα ΜΜΜ.

Είχατε ελλείψεις οδηγών εξαιτίας κρουσμάτων Covid-19;

Είχαμε πολύ λίγα κρούσματα Covid-19 στους οδηγούς μας.

Πρόσφατα το Δ.Σ. της εταιρείας ενέκρινε την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου με 300 λεωφορεία, η προμήθεια των οποίων θα γίνει με leasing, την οποία είχατε προαναγγείλει. Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, πόσα λεωφορεία θα αφορά και πότε θα βγουν στους δρόμους;

Αναμένουμε να ολοκληρωθεί ο προ-συμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο το επόμενο άμεσο διάστημα και, αν όλα είναι καλά, εντός των πρώτων εβδομάδων του Φεβρουαρίου να έχουμε τα πρώτα 60 leasing λεωφορεία στην κυκλοφορία, ενώ εντός του επόμενου πενταμήνου θα μας παραδοθεί τμηματικά το σύνολο των 293 λεωφορείων.

Δηλαδή με την προσθήκη των ΚΤΕΛ και των επισκευών παλαιών οχημάτων έχουμε μια αύξηση των λεωφορείων κατά 44% και με αυτά των leasing θα έχουμε μια αύξηση πάνω από 80% σε σχέση με αυτά που παραλάβαμε.

Τα λεωφορεία έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα. Πιστεύετε ότι οι επικρίσεις τους δεν είχαν αντίκρισμα;

Όλοι γνωρίζουμε ότι στις αστικές συγκοινωνίες είχαμε να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα ετών. Η ΟΣΥ είναι μια δημόσια εταιρεία που δεν αγόρασε κανένα λεωφορείο τα τελευταία 11 χρόνια και δεν έκανε καμία πρόσληψη τα τελευταία 14 χρόνια. Ασφαλώς και υπήρχαν προβλήματα, τα οποία δεν μπορούσαν να λυθούν με κάποιον μαγικό τρόπο, αλλά μόνο με σκληρή δουλειά και οργανωμένο σχέδιο.

Σας διαβεβαιώ ότι τους τελευταίους 10 μήνες, που έχει εγκατασταθεί η νέα διοίκηση της ΟΣΥ, κάνουμε κάθε μέρα μια διαρκή διαχείριση κρίσης. Με επικεφαλής τον υπουργό κ. Καραμανλή, τον υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη και τον ΟΑΣΑ, εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τρεις φάσεις, που το λέμε σχηματικά «ανάταξη - ενίσχυση - ανανέωση».

Ήδη στην Αθήνα κυκλοφορούν περισσότερα 1.200 λεωφορεία, δηλαδή μια αύξηση πάνω από 44%, ενώ και με την προμήθεια των λεωφορείων leasing θα έχουμε μια αύξηση του στόλου πάνω από 80%. Όλα αυτά δε σε λιγότερο από έναν χρόνο εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας και ενώ όλες οι χώρες αναζητούν εναγωνίως λεωφορεία για να αυξήσουν το συγκοινωνιακό τους έργο.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ που μας μένει είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια 1.000 νέων λεωφορείων, για να αναγεννηθεί πλήρως η ΟΣΥ.

Θα προτιμούσατε να μείνουν οι αστικές συγκοινωνίες εκτός κομματικής αντιπαράθεσης ή αισθάνεστε ότι μέσω της αντιπαράθεσης θα αναδειχθεί καλύτερα η αποδοτικότητα της φιλοσοφίας σας στη διοίκηση;

Το σημαντικό είναι να γίνεται αντιπολίτευση προς τη θετική κατεύθυνση και όχι για λαϊκισμό ή απλώς για τη φθορά του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος. Νομίζω ότι η δεκαετής κρίση μάς δίδαξε αρκετά πράγματα, με πρώτο την ανάγκη για πολιτική ευθύνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης.