Μελίνα Ασλανίδου: «Δεν κάνω τυχαία τατουάζ, υπάρχει λόγος» - Free Sunday
Μελίνα Ασλανίδου: «Δεν κάνω τυχαία τατουάζ, υπάρχει λόγος»

Μελίνα Ασλανίδου: «Δεν κάνω τυχαία τατουάζ, υπάρχει λόγος»

Τι να περιμένουμε στο Βεάκειο Θέατρο;
Μια παράσταση με καλοκαιρινή διάθεση και εξωστρέφεια, γεμάτη αγάπη και θετική ενέργεια. Την ονομάσαμε «Καλοκαίρι, αγκαλιά μου» και είναι μια τεράστια αγκαλιά που θα χωρέσει όλα τα αγαπημένα μου τραγούδια, αυτά που περιέχονται στην πρόσφατη συλλογή «Όσα Είπα», που συγκεντρώνει υλικό από τα 15 χρόνια μου στη δισκογραφία, αλλά και διασκευές άλλων ερμηνευτών. Φέτος είναι μια τελείως ξεχωριστή παράσταση, γιατί συνυπάρχω με μια ξεχωριστή μπάντα που γκρουβάρει και με στηρίζει με το υπέροχο παίξιμό της. Στο Βεάκειο, όπως και σε όλη την περιοδεία, θα ακουστούν επίσης live κάποια από τα νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια μου που θα περιέχονται στη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό για τον Σεπτέμβριο.

Κατόπιν, ακολουθεί καλοκαιρινή περιοδεία. Τι είναι αυτό που κάνει τις συναυλίες γοητευτικές σε σχέση με τις χειμερινές εμφανίσεις;
Κατ’ αρχάς, σε μια συναυλία στους υπέροχους καλοκαιρινούς χώρους που έχουμε στην Ελλάδα ο ακροατής έρχεται σε επαφή με τη φύση και τη γη και σαφώς η διάθεσή του είναι εντελώς διαφορετική, πιο ανοιχτή, απ’ ό,τι τον χειμώνα στους κλειστούς χώρους όπου εμφανιζόμαστε. Νιώθω πως οι συναυλίες το καλοκαίρι είναι πολύ ξεχωριστές από μόνες τους, γιατί έχουν την ευλογία που έχουμε όλοι οι Έλληνες, από τον ήλιο, τη θάλασσα, αλλά και τα βουνά, την επαρχία, τον κάμπο.

Έχετε μια πολύ ζεστή σχέση με το κοινό σας. Αγαπάτε τα ίδια τραγούδια;
Αγαπάω τη μουσική, αγαπάω τη ζωή και ό,τι αυτή μου φέρνει να αντιμετωπίσω. Αυτή είναι η στάση ζωής που έχω, ο τρόπος που πολύ συνειδητά έχω επιλέξει να ζω. Το κοινό που με ακούει και με παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια το γνωρίζει αυτό, υπάρχει ανάμεσά μας σεβασμός και αγάπη.

Έχετε συνεργαστεί με μεγάλα μουσικά ονόματα, είτε δισκογραφικά, όπως με τον Αντώνη Βαρδή, είτε σε κάποια μουσική σκηνή, όπως με τον Γιώργο Νταλάρα. Οι συνεργασίες είναι τελικά θέμα τύχης ή επιλογής;
Ξεκίνησα από τη Θεσσαλονίκη, από στέκια που είχαν ψυχή και σώμα ρεμπέτικο, λαϊκό, καθαρόαιμο. Εκεί με άκουσαν και με ανακάλυψαν μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Νταλάρας, η Αρβανιτάκη, ο Σαββόπουλος, ο Μούτσης, η Τσαλιγοπούλου και πολλοί άλλοι. Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να τους κοιτάζει με σεμνότητα και να έχει απέραντο σεβασμό απέναντί τους. Ήταν και είναι οι ήρωές μου. Ήταν τύχη, αλλά μπορεί να ήταν και επιλογή τους να μου προτείνουν να συνεργαστώ μαζί τους. Για μένα, ήταν και παραμένει ένα όνειρο και ένα μεγάλο σχολείο.

Γεννηθήκατε στη Στουτγάρδη, όπου βρέθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα οι γονείς σας. Να υποθέσω ότι έχετε ξεχωριστή ευαισθησία σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα;
Είμαι και από τους δύο γονείς ποντιακής καταγωγής, άρα η προσφυγιά είναι στη ρίζα μου. Γεννήθηκα στη Γερμανία, άρα υποσυνείδητα είμαι και μετανάστρια. Έχω πάντα μια ευαισθησία απέναντι σε όποιον πολεμά και αγωνίζεται για να ζήσει έξω από την πατρίδα του.

Αγαπάτε τα τατουάζ. Υπάρχουν συναισθηματικές ιστορίες πίσω από το καθένα ή απλώς αγαπάτε τα σχέδια;
Τα τατουάζ είναι για μένα σύμβολα συνυφασμένα με την προσωπικότητά μου. Καθένα σημαίνει και συμβολίζει κάτι για μένα. Δεν τα κάνω τυχαία, υπάρχει λόγος.

Διαχειρίζεστε μόνη σας τις σελίδες σας στα social media. Απολαμβάνετε τη διαδικασία;
Είναι μια διαδικασία που υπάρχει στην καθημερινότητά μου και με ξεκουράζει. Έρχομαι σε επικοινωνία με τον κόσμο, παίρνω δύναμη και αγάπη, και αυτό πραγματικά δεν πληρώνεται.

Είστε ιδιαίτερα αγαπητή στο νεανικό κοινό. Θεωρείτε πως σε αυτό συνέβαλε η παρουσία σας στο «Voice», που είχε κυρίως νεαρής ηλικίας τηλεθεατές;
Νομίζω πως πάντα ήμουν αρεστή στο νεανικό κοινό, όμως σίγουρα με το «Voice» αυτό έγινε πιο έντονο, καθώς με έμαθαν και τα πολύ μικρότερα παιδιά. Χαίρομαι και είναι τιμή για μένα να με αγαπούν όλες οι ηλικίες και να ταυτιζόμαστε στα τραγούδια και στις μουσικές.

INFO
Μελίνα Ασλανίδου
Καλοκαίρι, αγκαλιά μου
Βεάκειο Θέατρο
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: €12 προπώληση, €14 ταμείο