Να ποιοι κερδίζουν εκλογές - Free Sunday
Να ποιοι κερδίζουν εκλογές

Να ποιοι κερδίζουν εκλογές

Παρακολουθώντας εκλογές τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια και καταγράφοντας κάθε φορά τις εναλλαγές στην εξουσία, αναλύοντας ταυτόχρονα τους λόγους που επισυμβαίνουν αυτές, έχω βγάλει πλέον τα συμπεράσματά μου. Αν μάλιστα ανατρέξει κάποιος στο μακρινό 1981 μέχρι και το πρόσφατο 2015, θα δει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με ακρίβεια και πως η θεωρία μου μπορεί να προβλέψει εκλογικά αποτελέσματα και εναλλαγές στη εξουσία χωρίς να χρειαστεί καν να επικαλεστώ τις δημοσκοπήσεις μου, που την επιβεβαιώνουν έτσι κι αλλιώς.

Σε κάθε κοινωνία, ακόμα και στην πιο ευημερούσα, υπάρχουν πάντα δύο κατηγορίες πολιτών: οι προνομιούχοι και οι μη προνομιούχοι. Επίσης, σε όλες τις κοινωνίες, στατιστικά με σχεδόν μηδενικό στατιστικό σφάλμα, οι μη προνομιούχοι είναι περισσότεροι από τους προνομιούχους. Έτσι κρίνεται και το αποτέλεσμα της κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Στις δημοκρατίες επικρατούν οι πλειοψηφίες, άρα το κόμμα που εκφράζει καλύτερα τους μη προνομιούχους θα κερδίζει πάντα τις εκλογές.

Ποιος είναι όμως σήμερα ο προνομιούχος και ο μη προνομιούχος και ποιο κόμμα εκφράζει ποιον και γιατί; Προνομιούχος σήμερα είναι ο ψηφοφόρος που ενώ δεν εργάζεται, δεν παράγει, δεν συμβάλλει, δεν συνεισφέρει, ζει μια χαρά από επιδόματα που κάποιοι άλλοι, οι μη προνομιούχοι, εργάζονται, μοχθούν, συμβάλλουν και συνεισφέρουν για να του τα εξασφαλίζουν. Βέβαια, όπως διατύπωσα και πιο πάνω, αυτοί δεν είναι η πλειοψηφία!

Σήμερα τη μειοψηφία, τους προνομιούχους, τους εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δίνει, σχεδιάζει ή φαντάζεται επιδόματα, τα οποία και τελικά με κάποιον τρόπο πάντα καταφέρνει να μοιράζει. Ο εκλογικός κορμός του του αναγνωρίζει τη δυνατότητα να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και στο μέλλον και θα τον στηρίξει με νύχια και με δόντια, ώστε να μη χάσει τη βολή του.

Αντίθετα, την πλειοψηφία, τους μη προνομιούχους, τους εκφράζει καλύτερα η ΝΔ. Είναι οι ψηφοφόροι που σήκωσαν και σηκώνουν όχι μόνο το βάρος της κρίσης αλλά και την ευθύνη της διασφάλισης των επιδομάτων των επιδοματούχων-προνομιούχων ψηφοφόρων.

Και επειδή είπαμε, οι πλειοψηφίες κερδίζουν τις εκλογές, δεν χρειάζεται καν η συζήτηση για το αν οι δημοσκοπήσεις είναι καλές, κακές, στημένες ή οτιδήποτε άλλο για να προβλέψει κάποιος το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές.