Σιγή και Σεβασμός, τώρα μιλάει η Εκκλησία - Free Sunday
Σιγή και Σεβασμός, τώρα μιλάει η Εκκλησία

Σιγή και Σεβασμός, τώρα μιλάει η Εκκλησία

Ας μην θεωρηθεί ως αλαζονικός ο τίτλος του κειμένου. Υπάρχουν καλοθελητές που θα χτυπήσουν όσα έχω να πω. Κυρίως οι ζηλωτές της Αθεΐας. Δέχομαι να ακούσω την αντίθετη άποψη, αλλά θα ακούσουν κι εκείνοι την δική μου.

Η Εκκλησία και οι Ιερείς με πίστη και προσευχή είναι εκείνοι που λύγισαν, αλλά άντεξαν στην κρίση. Παρείχαν οξυγόνο στους φραγμένους - από την φτώχεια - πνεύμονες της κοινωνίας και κυριολεκτικά έσωσαν ολόκληρες οικογένειες από τον Θάνατο. Πάλεψαν μόνοι τους, χωρίς καμμία άλλη βοήθεια. Το κράτος ο μεγάλος Απών, η Τοπική  Αυτοδιοίκηση στη δική της δίνη και ο πόλεμος κατά της εκκλησίας να μαίνεται.

Περάσαμε μια πενταετή δοκιμασία που όμοια της δεν ξαναζήσαμε.

Και τώρα (με αφορμή τις εκλογές) ήρθε η στιγμή που μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να Σηκώσουμε Ανάστημα. Να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε την Μητέρα Εκκλησία από εκείνους που την μάχονται.

  • Μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρέχει βοήθεια;
  • Τι μπορεί αλήθεια να χρειάζονται οι ενορίες και οι Ιερείς από τον Δήμο των Αθηναίων;

Μιλώντας με τους Ιερείς, μου είπαν που χρειάζονται βοήθεια: Βοήθεια στο θεάρεστο φιλανθρωπικό τους έργο. Βοήθεια στην λειτουργία των ενοριών. Γιατρούς του Δήμου για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, καθαρά προαύλια εκκλησιών, παραχώρηση χώρων για κατηχητικά και πνευματικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου, βοήθεια ακόμα περισσότερο στα συσσίτια, μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που χρειάζονται για να ενταχθεί ένας αδύναμος σε πρόγραμμα στήριξης.

Θέλω να εργαστώ σκληρά, ώστε να βοηθήσουμε τους Ιερείς να επιτελέσουν το έργο τους. Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στις 9 Μαΐου 1998:

 «Κηρύσσω, από τη θέση αυτή, πανστρατιά σύναξης των ικανών, των χαρισματικών και των αξίων εκ του ποιμνίου, προκειμένου να απαρτισθεί ο μεγάλος ειρηνικός στρατός της αγάπης και της δύναμης, που θα αναλάβει με επίγνωση και συνείδηση να υποστασιάσει τις ελπίδες του λαού και τις προσδοκίες του κόσμου».

Όπως όλοι οι Χριστιανοί δηλώνω και εγώ παρών σε αυτό το διαχρονικό προσκλητήριο. Δίπλα στη μόνη πηγή της Αλήθειας, την εκκλησία του Κυρίου μας.

Μαχόμενος για τα δικαιώματα μας, προσμένω την ήττα του Σκότους και την επικράτηση του Φωτός. Έτσι ώστε να χτίσουμε την Αθήνα με τα δικά μας χέρια. Μόνο έτσι θα μάθουμε να ζούμε ενωμένοι.

Αυτά ευελπιστώ να διεκδικήσω, αν με στηρίξετε και εκλεγώ στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων που ανήκουν οι περιοχές, Σύνταγμα, Κολωνάκι, Ιλίσια, Νεάπολη – Εξάρχεια, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Πλάκα, Κουκάκι, Πλ. Βάθη, Αγ. Παύλος - (Ψαρών),  με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά - Κώστας Μπακογιάννης.