«Γαλάζια» ενότητα στη Θεσσαλονίκη και νίκη Ταχιάου - Free Sunday
«Γαλάζια» ενότητα στη Θεσσαλονίκη και νίκη Ταχιάου

«Γαλάζια» ενότητα στη Θεσσαλονίκη και νίκη Ταχιάου

Όταν ανέλαβα πρόσφατα τη διπλή βαρεία ευθύνη που μου εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτήν του προέδρου τη Διοικούσας Επιτροπής και, το σημαντικότερο, αυτήν του υπεύθυνου συντονιστή του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για όλες τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σε συνεννόηση με τον ίδιο, ετέθησαν για τον Νομό Θεσσαλονίκης συγκεκριμένοι στόχοι.

Κατ’ αρχάς, η μεγιστοποίηση της διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στον νομό. Ήδη, όπως δείχνουν όλα τα επίσημα στοιχεία αλλά και το γενικότερο κλίμα, ο στόχος αυτός ξεπερνά πλέον κατά πολύ τις αρχικές μας εκτιμήσεις.

Ταυτόχρονα, οι προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση αυτή κατατείνουν στη διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας με τη συμμετοχή του αναγκαίου αριθμού ενημερωμένων εκλογικών αντιπροσώπων και εποπτών κατά την ημέρα των εκλογών, που μετά τον διπλασιασμό των εκλογικών τμημάτων στον νομό ανέρχονται σε 2.000. Ακόμη, στην κινητοποίηση όλων και κυρίως των νεότερων, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Είμαστε ευτυχείς γιατί όλα τα στελέχη και οι φίλοι μας συστρατεύονται στον αγώνα μας συνειδητοποιώντας τη σημασία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών για τις πολιτικές εξελίξεις και για την επίτευξη του κύριου στόχου, που είναι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές, το ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας καλπάζει προς την επανεκλογή του δεν μας εφησυχάζει. Είμαστε στο πλευρό του με όλες μας τις δυνάμεις.

Για τις δημοτικές εκλογές στους περιφερειακούς δήμους, παρά τις πολλές υποψηφιότητες στελεχών μας λόγω του «Κλεισθένη» και τις γνωστές φιλοδοξίες, είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι ότι η αυτοδιοικητική κυριαρχία της ΝΔ στον Νομό Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί.

Ειδικά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Νίκο Ταχιάο, που, ως γνωστόν, αποτελεί επιλογή και πρόταση του προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόταση που προέκυψε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, στις οποίες εν γνώσει τους συμμετείχαν και ορισμένοι υποψήφιοι που όψιμα παριστάνουν τους ανεξάρτητους, βάζοντας με την επιμονή τους νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποιων γνωστών συμφερόντων, που τους χρησιμοποιούν με σκοπό να εμποδίσουν τον δρόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ προς την εξουσία. Οι προσπάθειες όλων τους να διχάσουν τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της ΝΔ, για τους παραπάνω λόγους, πέφτουν στο κενό. Όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη και το αίσθημα κομματικής ευθύνης των απλών και άδολων ψηφοφόρων της ΝΔ θα εισπράξουν το νόμισμα που τους αξίζει. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα εκλεγεί ο Ν. Ταχιάος.