Ένας αρχιεπίσκοπος παντός κυβερνητικού καιρού - Free Sunday
Ένας αρχιεπίσκοπος παντός κυβερνητικού καιρού

Ένας αρχιεπίσκοπος παντός κυβερνητικού καιρού

Έχω εμπιστοσύνη προς τους καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα, είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Κάποιος θα θεωρούσε εύλογο να το έχει πει ο αρχιεπίσκοπος προχθές στο κήρυγμα του με την λειτουργία των χαιρετισμών, στην οποία χοροστάτησε κεκλεισμένων των θυρών.

Διότι ακριβώς το ότι η εκκλησία στην οποία λειτούργησε ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ακριβώς επιβεβαίωνε ότι ακολούθησε τις προτροπές της κυβέρνησης που του είχε ζητήσει να αποφασίσει να μην γίνονται λειτουργίες για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και μετάδοση του ιού.

Όμως η εκκλησία δεν έκανε αυτό. Αυτό το έκανε η κυβέρνηση όταν η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κάνει περίπου κανονικά τις λειτουργίες.

Η συγκεκριμένη δήλωση του αρχιεπισκόπου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2018 όταν η τότε κυβέρνηση του είχε ζητήσει να μην συμμετέχει η εκκλησία στα συλλαλητήρια εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής για συμβιβασμό με τα Σκόπια.

Όμως παρά τη δήλωση του, στο συλλαλητήριο, τρεις μέρες αργότερα ήταν όλη η Ιερά Σύνοδος, όχι η Διαρκής, το σύνολο της Ιεραρχίας.

Κοινώς δηλαδή, ο αρχιεπίσκοπος δεν χαλάει χατήρι στην εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά του είναι αδύνατο να ικανοποιήσει τη χάρη που του ζητάει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ειδικά όσο δεν προτίθεται να παραιτηθεί, πρέπει να βρει έναν τρόπο να μην εκτίθεται...