Ο γραμματέας των Ε.Κ.Ο. της ΝΔ, Ν. Παγώνης, απαντά για τις εσωκομματικές εκλογές - Free Sunday
Ο γραμματέας των Ε.Κ.Ο. της ΝΔ, Ν. Παγώνης, απαντά για τις εσωκομματικές εκλογές

Ο γραμματέας των Ε.Κ.Ο. της ΝΔ, Ν. Παγώνης, απαντά για τις εσωκομματικές εκλογές

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, δίνει ο γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, Νίκος Χ. Παγώνης. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι «γέννημα της κοινωνίας, που δρα μέσα στην κοινωνία», όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή του για τη συμπλήρωση των 47 ετών από την ίδρυση του κόμματός μας. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικές οι Εσωκομματικές μας εκλογές που θα διενεργηθούν στις 24 του μηνός. Αφορούν την πρώτη και τη δεύτερη βαθμίδα της πανελλαδικής οργάνωσης του κόμματος, όπου εντοπίζεται η πιο μαζική συμμετοχή συναγωνιστών μας. Είναι η βάση του κόμματος, η οποία είναι κομμάτι της κοινωνίας, την αφουγκράζεται και μεταφέρει τα μηνύματά της στην ηγεσία. Η διαδικασία της διαβούλευσης είναι ενταγμένη στον αξιακό κώδικα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι επικείμενες Εσωκομματικές εκλογές σηματοδοτούν ένα άλμα εποχής για τη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που είναι συνηθισμένο να πρωτοπορεί και έχει ολοκληρώσει σε σημαντικό βαθμό τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, καθώς δίνει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- τη δυνατότητα στα μέλη του να συμμετάσχουν και ηλεκτρονικά στις Εσωκομματικές εκλογές, με λίγα κλικ από τον υπολογιστή ή το κινητό τους, έχοντας διασφαλίσει το αδιάβλητο τόσο της διαδικασίας όσο και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων. Με αυτό τον τρόπο η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε ακόμη περισσότερους πολίτες όλων των ηλικιών, ενδυναμώνοντας τον κομματικό της οργανισμό με νέα στελέχη, σε μία πραγματικά ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία.

Έτερη σημαντική αλλαγή, η αύξηση της ελάχιστης συμμετοχής κάθε φύλου σε όλα τα όργανα του κόμματος σε 40%, από 30%. Επιπλέον, προβλέφθηκε κλιμακωτή αύξηση του αριθμού των αιρετών μελών στα όργανα διοίκησης ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών.
Την εκλογή τους διεκδικούν 6.852 στελέχη του κόμματός μας. Καλή επιτυχία σε όλους! 

 

Χρηστικές πληροφορίες

Γιατί ψηφίζουμε;

Για την εκλογή των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.), των μελών των Δ.Ε.Ε.Π., των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.), των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.), καθώς και για την ανάδειξη των 1.000 Συνέδρων από τις Οργανώσεις Εκλογικών Περιφερειών των δύο επόμενων τακτικών Συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας.
Όλες οι εκλογικές διαδικασίες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα, με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο χώρο.

Ποιοι ψηφίζουμε;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.
Για να ελέγξετε πότε λήγει η συνδρομή σας πατήστε εδώ.Για να δείτε όλους τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.
 

Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να συμμετάσχουμε στη διαδικασία;

Η κρίσιμη ημερομηνία για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος είναι η Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Είναι η τελευταία μέρα κατά την οποία γίνεται:

Πώς ψηφίζουμε;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να ψηφίσουν, πέραν της φυσικής παρουσίας στα εκλογικά κέντρα, και ηλεκτρονικά.
Για τη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα πρέπει να συμπληρωθεί το Αίτημα συμμετοχής μέσω Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ο ψηφοφόρος θα λάβει email επιβεβαίωσης και θα ακολουθήσει email με αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Δύο ημέρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο ψηφοφόρος θα λάβει το τρίτο email, το οποίο θα τον πληροφορεί για την ακριβή ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας και θα περιλαμβάνει τον προσωπικό και απόρρητο σύνδεσμο στον ιστότοπο του συστήματος Ζεύς. Την ημέρα και κατά το χρονικό διάστημα της ψηφοφορίας όταν ο ψηφοφόρος κάνει κλικ στον σύνδεσμο θα λάβει τον προσωρινό μοναδικό κωδικό σύνδεσης στο κινητό που έχει δηλώσει. Μόλις τον καταχωρήσει στο σύστημα ξεκινά η διαδικασία της ψηφοφορίας, για την οποία θα λάβει επιτόπου αναλυτικές οδηγίες.
Προσοχή: Όποιος έχει δηλώσει συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν μπορεί να συμμετάσχει με φυσική παρουσία σε εκλογικό κέντρο.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για τη διά ζώσης συμμετοχή στην ψηφοφορία θα πρέπει οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις 24 Οκτωβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί για κάθε ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατά περίπτωση και εφόσον διαπιστωθεί συνεχιζόμενη εισροή ψηφοφόρων μπορεί να παραταθεί η ώρα λήξης της ψηφοφορίας με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Κατά την προσέλευσή τους στα εκλογικά κέντρα οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα ή προσωρινή Βεβαίωση της οικείας Αστυνομικής Αρχής (εκδίδεται σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας του ΑΔΤ) ή Διαβατήριο (γίνεται δεκτό ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει) ή ελληνική Άδεια Οδήγησης.

Εκλογικά Κέντρα Αττικής
Εκλογικά Κέντρα Περιφέρειας


Χρήσιμοι σύνδεσμοι

1. Για το website που περιλαμβάνει όλες τις σχετικές με την εκλογική διαδικασία πληροφορίες πατήστε εδώ.

2. Για οτιδήποτε αφορά τη διαδικασία διενέργειας των εσωκομματικών εκλογών μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία Οργανωτικού:

  • Με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ή καλώντας στα: 2109444358, 2109444959, 2109444349, 2109444977, 2109444361

3. Για θέματα μελών και εγγραφών, ανανεώσεις καρτών, αλλαγή ΔΗΜ.Τ.Ο., διόρθωση στοιχείων μπορείτε να συμπληρώσετε το αίτημα υποστήριξης μέλους ή να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Πληροφορικής:

  • Με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ή καλώντας στο 2109444222

4. Για ερωτήσεις ή τεχνική υποστήριξη για την ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Τεχνική Υποστήριξη της Ηλεκτρονικής Διαδικασίας:

  • Με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5. Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν οι ψηφοφόροι είναι: