Δεν υπάρχει γαλλική λύση για την τρομοκρατία - Free Sunday
Δεν υπάρχει γαλλική λύση για την τρομοκρατία

Δεν υπάρχει γαλλική λύση για την τρομοκρατία

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν αφήνουν καμία αμφιβολία, ο εχθρός στη Γαλλία είναι εσωτερικός και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. 

Ο άνθρωπος που αιματοκύλισε τη Νίκαια -ο πρώτος απολογισμός αναφέρεται σε 84 νεκρούς και 202 σοβαρά τραυματίες, με 10 από τους νεκρούς και 50 από τους τραυματίες να είναι παιδιά- είναι Γάλλος πολίτης, ο οποίος γεννήθηκε στην Τυνησία και ζούσε στη Νίκαια όπου είχε αποκτήσει τρία παιδιά. 

Η Νίκαια είναι μία από τις γαλλικές πόλεις στις οποίες παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ισλαμιστών και λειτουργούν κυκλώματα τα οποία τους στέλνουν στη Συρία και στο Ιράκ για να πολεμήσουν με τις δυνάμεις του λεγόμενου Χαλιφάτου. Έχει δημιουργηθεί ένα τρίγωνο τρομοκρατίας, το οποίο αυτοτροφοδοτείται. Οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι 1.700 Γάλλοι πολίτες έχουν μετατραπεί σε εθελοντές του ισλαμικού Χαλιφάτου και πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ υπέρ της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο αντίστοιχος αριθμός για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 800 και για τις ΗΠΑ 200. 

Οι περισσότεροι Γάλλοι εθελοντές που μάχονται υπέρ της ισλαμικής τρομοκρατίας κατάγονται από χώρες της Βόρειας Αφρικής. Υπολογίζεται ότι 600 Τυνήσιοι και 1.200 Μαροκινοί πήγαν απευθείας από τις χώρες τους στη Συρία και στο Ιράκ για να ενισχύσουν τους ισλαμιστές. Παράλληλα, αυτοί που μάχονται με το λεγόμενο Χαλιφάτο έχουν αποκτήσει λόγω της προέλευσής τους και της προώθησής τους στην ιεραρχία των ακραίων ισλαμιστών προσβάσεις στους περιθωριοποιημένους μουσουλμάνους της Γαλλίας, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που έχουν παραβατική ή και εγκληματική συμπεριφορά. Έχει δημιουργηθεί λοιπόν ένα αυτοτροφοδοτούμενο τρίγωνο ισλαμικής τρομοκρατίας, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας της Γαλλίας, έχει μεγάλες φιλοδοξίες σε ό,τι αφορά στα τρομοκρατικά χτυπήματα και στρατηγική επιδίωξη να προκαλέσει ένα είδος εμφυλίου στη Γαλλία μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. 

Όλα δείχνουν ότι το χτύπημα της Νίκαιας θα έχει συνέχεια και οι αρχές ασφαλείας φοβούνται ότι οι Γάλλοι ισλαμιστές που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ μπορεί να έχουν την τεχνογνωσία και τα μέσα για μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικά χτυπήματα.