«Τεσσάρα» και πάει πρωτοπόρος στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ - Free Sunday
«Τεσσάρα» και πάει πρωτοπόρος στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ

«Τεσσάρα» και πάει πρωτοπόρος στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ

Ως πρώτος στη βαθμολογία θα πάει στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε εύκολα με 4-0 την Λαμία στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα και πέρασε στην κορυφή. Στη συνέχεια… έμεινε εκεί, καθώς η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 στην Ξάνθη.

Το παιχνίδι ήταν φορτισμένο συναισθηματικά, καθώς ήταν η επέτειος από τον άδικο χαμό των 6 οπαδών του ΠΑΟΚ στο αυτοκινητικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τους παίκτες και τον παίκτες και των προπονητή του Δικέφαλου να αφιερώνουν σε αυτούς τη νίκη τους.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Λαμία και έκανε το «4 στα 4» στην Τούμπα στα ματς που εξέτισε την ποινή που κουβαλάει από πέρυσι. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε ως κινητήριο δύναμη τον Μαουρίσιο στο κέντρο, με τον Πέλκα να τον ακολουθεί και τον Πρίγιοβιτς να κάνει ό,τι συνήθως, να σκοράρει.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 10’, με τον Λέοβατς να εκμεταλλεύεται την ωραία κάθετη του Μαουρίσιο και να σκοράρει με αριστερό σουτ και την μπάλα να κοντράρει στο τάκλιν του Κουκόλη, ενώ στο 24’ ήρθε και το 2-0, ξεκινώντας από μία… ακόμη καλύτερη κάθετη με ένα άγγιγμα του Μαουρίσιο στον Πέλκα, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο και ο Πρίγιοβιτς απλά την έσπρωξε στα δίχτυα. Μέχρι το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε άλλες τρεις ευκαιρίες να αυξήσει το σκορ και η Λαμία έκανε αισθητή την παρουσία τηε μόνο με μια κεφαλιά του Πίτι από εκτέλεση κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έφτασε και στο 3-0, με πολύ ωραίο γυριστό σουτ του Πέλκα από τη σέντρα του Βιεϊρίνια, αναμενόμενα ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια καθώς όλα είχαν κριθεί, η Λαμία έμεινε και με 10 από το 71’ λόγω αποβολής του Αναστασόπουλου, που είχε περάσει ως αλλαγή, με το σκορ να κλείνει στο 88’ από τον Πρίβιοβιτς, μετά από κεφαλιά πάσα του Μάτος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Zαμπράνο, Κρέσπο, Λέοβατς (68΄ Λημνιός), Μάτος, Μαουρίσιο, Σάχοφ (75΄ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια, Πέλκας (61΄ Μακ), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.

Λαμία:  Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (40΄ Ντακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (55΄ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον (62΄ Λινάρδος).