Στον τελικό μετά από 11 χρόνια η Λίβερπουλ - Free Sunday
Στον τελικό μετά από 11 χρόνια η Λίβερπουλ

Στον τελικό μετά από 11 χρόνια η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ θα είναι η αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League στο Κίεβο, καθώς απέκλεισε την Ρόμα… ευκολότερα απ’ ό,τι δείχνει η ήττα της με 4-2 στη ρεβάνς. Μια ήττα που ήταν η πρώτη στη φετινή διοργάνωση για την Λίβερπουλ αλλά αυτό… ελάχιστα την πείραξε.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε τελικό Champions League για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και θα διεκδικήσει το 6ο τρόπαιο της ιστορίας της, ενώ θα ξανασυναντηθεί σε τελικό με τη Ρεάλ μετά από 37 χρόνια, όταν είχε νικήσει τους Μαδριλένους με 1-0 και είχε κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1981.

Η Ρόμα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση από την Λίβερπουλ, όμως στο 9’ ο Ναϊνγκολάν στον χώρο του κέντρου και δεξιά έκανε ένα πολύ κακό κοντινό γύρισμα, η Λίβερπουλ έκλεψε, βγήκε στην αντεπίθεση και ο Φιρμίνο έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μανέ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Άλισον για το 1-0.

Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και για τις δύο ομάδες και στο 15’ η Ρόμα έφτασε στην ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα του Ελ Σααράουι, ο Φαν Ντάικ έδιωξε με δύναμη, η μπάλα πήρε ύψος αλλά βρήκε στο κεφάλι του Μίλνερ, επιστρέφοντας στην εστία του Κάριους για ένα πολύ εντυπωσιακό αυτογκόλ.

Με το παιχνίδι να συνεχίζει να έχει πολύ καλό ρυθμό, δέκα λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ ανέκτησε το προβάδισμα, όταν άνοιξε την αντεπίθεση αριστερά στον Ρόμπερτσον, ο οποίος είχε πολύ χώρο στη διάθεσή του διέσχισε το μισό γήπεδο και έφτασε μέχρι την τελική γραμμή, μέσα στην περιοχή, οπότε γύρισε στον Μανέ αλλά ο Άλισον έβγαλε την μπάλα κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ μετά την πρώτη κεφαλιά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Τζέκο προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά αλλά από το τζαρτζάρισμα που του έγινε άλλαξε θέση το σώμα του και η κεφαλιά πήγε προς τα πίσω και ο Βαϊνάλντουμ πετάχτηκε προ του Άλισον και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Με τον ρυθμό να έχει πέσει πλέον, ένα σουτ του Ελ Σααράουι κόντραρε στον Μίλνερ και κατέληξε στο δοκάρι του Κάριους στο 35’, για να βγει το ημίχρονο χωρίς άλλες συγκινήσεις.

Η Ρόμα μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές της στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ελ Σααράουι μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε δυνατά, με τον Τζέκο να παίρνει την επαναφορά από το διώξιμο του Κάριους και να κάνει όπως ακριβώς έπρεπε το σουτ για να κάνει το 2-2.

Ακολούθησαν δύο φάσεις που αποδείχτηκαν καθοριστικές για την οικονομία της αναμέτρησης. Στο 60’ με την άμυνα της Λίβερπουλ να βγαίνει έγινε μια βαθιά μπαλιά από το κέντρο, ο Ουντέρ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του και η μπάλα κατέληξε πολύ εύκολα στην αγκαλιά του Κάριους. Δύο λεπτά αργότερα σε φάση διαρκείας για την Ρόμα το τελικό σουτ του Ελ Σααράουι από κοντά αποκρούστηκε ξεκάθαρα με το χέρι από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, αλλά ο διαιτητής Σκόμινα έχασε τη φάση και δεν υπέδειξε το πέναλτι.

Εφόσον δεν μπόρεσε να βρει γρήγορα το τρίτο γκολ η Ρόμα η επιθετικότητά της ξεθύμανε, είχε δύο καλές στιγμές με Σικ και Τζέκο και τελικά έφτασε στο 32’ με ένα τρομερό σουτ του Ναϊνγκολάν στο 86’. Η Ρόμα προσπάθησε να αλλά χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία, μέχρι να φτάσει η τελευταία φάση της αναμέτρησης, όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κλαβάν. Ο Ναϊνγκολάν το εκτέλεσε εύστοχα, έκανε το 4-2 αλλά αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε την λήξη και η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον τελικό.