Πρώτα υπέφεραν, μετά λυτρώθηκαν Αργεντινή και Μέσι - Free Sunday
Πρώτα υπέφεραν, μετά λυτρώθηκαν Αργεντινή και Μέσι

Πρώτα υπέφεραν, μετά λυτρώθηκαν Αργεντινή και Μέσι

Πάλεψε, υπέφερε, απογοητεύτηκε αλλά συνέχισε να προσπαθεί και δικαιώθηκε η Αργεντινή, η οποία νίκησε με 2-1 την Νιγηρία σε ένα δραματικό ματς, με απίθανο τελείωμα του Ρόχο στο 86’ και προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ.

Κάπως έτσι στους «16» προέκυψε Γαλλία – Αργεντινή, ενώ η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Δανία.

Την ίδια ώρα η Κροατία αποδείκνυε πως είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, με αυτοσεβασμό, την οποία θα πρέπει όλοι να υπολογίζουν. Παρ’ ότι αδιάφορη και χωρίς να ανεβάσει ταχύτητα έψαξε μέχρι το τέλος το γκολ της νίκης απέναντι στους Ισλανδούς και το βρήκε, νικώντας με 2-1 στο 90’ (51’ Μπαντέλι, 90‘ Πέρισιτς – 75’ Γκίλι Σίγκουρντσον) και παίρνοντας την πρόκριση ως πρώτη με «τρία στα τρία». Αν έβρισκε το γκολ η Ισλανδία και όχι η Κροατία τότε η Αργεντινή θα έμενε εκτός.

Η Αργεντινή από την πλευρά της έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει μια μοίρα που έδειχνε πολύ πιθανή μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της. Προεξαρχόντως του Μέσι, ο οποίος αυτή τη φορά προσπάθησε πραγματικά: έτρεξε, δημιούργησε, σκόραρε, μάρκαρε, έβγαλε πείσμα και βοήθησε τους συμπαίκτες του, ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Άτιτλο

Ο Μαραντόνα έζησε... πολύ έντονα το παιχνίδι και στο τέλος φάνηκε να καταρρέει από την ένταση των συναισθημάτων. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Το παιχνίδι άλλωστε συνεπήρε όσους το παρακολούθησαν.

Κυρίως για την αγωνιώδη προσπάθεια του Μέσι και των συμπαικτών του να μην βυθίσουν στην κατάθλιψη μια ολόκληρη χώρα.  Οι Αργεντίνοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, αποφασισμένοι να προκριθούν, ενώ αυτή τη φορά ο Σαμπάολι παρέταξε μια ενδεκάδα που λειτουργούσε. Έτσι, η Αργεντινή προηγήθηκε μόλις στο 15’, όταν ο Μπανέγα έβγαλε εξαιρετικά μπαλιά στον Μέσι στην πλάτη της άμυνας και εκείνος κοντρόλαρε ιδανικά με το πρώτο άγγιγμα με το γόνατο και μπήκε στην περιοχή, κατέβασε μαγικά την μπάλα με δεύτερο άγγιγμα πριν αυτή ακουμπήσει το έδαφος και σούταρε με το δεξί στην απέναντι γωνία για το 1-0.

dfa

Λίγο αργότερα είχε άλλη μία καλή προσπάθεια αλλά και μια εκτέλεση φάουλ που βρήκε στο δοκάρι, με τους Νιγηριανούς να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μία ομάδα που απλώς στεκόταν καλά και προσπαθούσε.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους όμως η Νιγηρία εμφανίστηκε, όταν στο 50’ σε εκτέλεση κόρνερ ο παθιασμένος Μαστσεράνο κράτησε και έριξε εκτός φάσης τον Μπαλογκούν, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Μόουζες το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.

Το αποτέλεσμα ήταν η Αργεντινή να αγχωθεί και να μην της πιάνει τίποτα, ο Ντι Μαρία δεν μπορούσε ούτε να κοντρολάρει και έγινε αλλαγή, ενώ παράλληλα οι Νιγηριανοί ήταν πλέον πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με τον Μόουζες και τον Μούσα. Ο Ιγκουαΐν έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 80’, οι Νιγηριανοί απάντησαν με δύο διαδοχικές ευκαιρίες από Μούσα και την εκτέλεση φάουλ του Ετέμπο, ωστόσο στο 86’ τα πάντα κρίθηκαν με τους πλέον αναπάντεχους πρωταγωνιστές: ο Μερκάδο πρέπει να έβγαλε την καλύτερη σέντρα της καριέρας του και στην υποδοχή της βρέθηκε ο Ρόχο, ο οποίος έβαλε τέλεια το δεξί, το «κακό» του πόδι, και με απευθείας πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουζόχο, προτού πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του και όσων βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας του.

Νιγηρία: Ουζόχο, Εκόνγκ, Μπαλογκούν, Ομερούο (90' Ιβόμπι), Ν'Ντιντί, Ομπι-Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόβου, Μόουζες, Μούσα (90' Νουάνκο), Ιεανάτσο (46' Ιγκάλο)

Αργεντινή: Αρμάνι, Οταμέντι, Ρόχο, Μπανέγα, Ταλιάφικο (81' Αγουέρο), Μαστσεράνο, Έν. Πέρες (60' Παβόν), Μπανέγα, Ντι Μαρία (72' Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.