Ο Ολυμπιακός σκόρπισε τη Λουκέρνη και... ενθουσιασμό στους οπαδούς του - Free Sunday
Ο Ολυμπιακός σκόρπισε τη Λουκέρνη και... ενθουσιασμό στους οπαδούς του

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε τη Λουκέρνη και... ενθουσιασμό στους οπαδούς του

Ιδανικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, σκορπώντας με 4-0 τη Λουκέρνη στο Καραϊσκάκη και αναγκάζοντας τους οπαδούς του να φωνάξουν το… αντίστροφο από αυτό που φώναζαν στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, «εεε, οοο, έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι την παρουσία του στα πλέι οφ του Europa League, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα θυμάται για καιρό το εξαιρετικό από κάθε άποψη ντεμπούτο του, καθώς σκόραρε δύο γκολ και έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει αγωνιστεί και έχει σκοράρει και με τους τέσσερις «μεγάλους», ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.  

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε μια πανέτοιμη για τις απαιτήσεις της αναμέτρησης ομάδα, που σκόραρε τέσσερις φορές, άλλες δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και έφτασε τις 26 τελικές προσπάθειες. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Τσιμίκα, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Φορτούνης, Ποντένσε, μαζί με τον Γκερέρο που επίσης έκανε ντεμπούτο με δύο γκολ. Μεστό παιχνίδι από Μπουχαλάκη και Καμαρά. Αντιθέτως, ο Μιράντα ήταν ασταθής στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Η καλή μέρα φάνηκε από το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε μόλις στο 10’, όταν ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χριστοδουλόπουλος έβαλε σωστά το σώμα του και έκανε το 1-0 με κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο και δημιουργούσε φάσεις, φτάνοντας στο 2-0 στο 33’, όταν ο Χριστοδουλόπουλος ακολούθησε τη φάση του Φορτούνη και σκόραρε για δεύτερη φορά. Το κομψοτέχνημα, βέβαια, ήταν το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, στο 36’, όταν Φορτούνης, Καμαρά, Ποντένσε συνδυάστηκαν εξαιρετικά, η Λουκέρνη… έχασε την μπάλα και ο Φορτούνης την σέρβιρε στον Γκερέρο που απλά την έβαλε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατέβασε λίγο τον ρυθμό του, αλλά συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, να μην κινδυνεύει καθόλου και να φτιάχνει φάσεις. Ο Φορτούνης είδε την εκτέλεση φάουλ του στο 55’ να καταλήγει στο δοκάρι, το ίδιο και την πολύ όμορφή ενέργειά του στο 70’ για να έρθει τελικά το 4-0 και πάλι από τον Γκερέρο, στο 84’, με πλασέ από ασίστ του Μιράντα.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (90' Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (78' Βρουσάι), Φορτούνης (86' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο.

Λουκέρνη: Σάλβι, Άλβες, Ελέκε (74' Ντεμασάι), Σουρπφ, Γκρέτερ, Σνέουλι (58' Βάργκας), Σμιντ, Σβέγκλερ (58' Σούλτζ), Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια.