Τρεις για τους ομίλους και στην 14η θέση της UEFA - Free Sunday
Τρεις για τους ομίλους και στην 14η θέση της UEFA

Τρεις για τους ομίλους και στην 14η θέση της UEFA

Στην 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA, με 23.900 βαθμούς παρέμεινε η Ελλάδα μετά από τις χθεσινές προκρίσεις της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στα play offs του Champions League πήρε 0,300 βαθμούς, 0,200 από τη νίκη και 0,100 απο την ισοπαλίαΑν διατηρηθεί αυτή η κατάταξη, στην επόμενη περίοδο, η χώρα θα έχει πέντε εκπροσώπους και συγκεκριμένα τον πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τον δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, τον Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό.

Με τις ίδιες ομάδες συμμετέχει και η 13η θέση την οποία κατέχει η Δανία με 24.900 βαθμούς δηλαδή πέντε νίκες, παραπάνω από την Ελλάδα.

Στην 11η και στην 12η θέση με αρκετή απόσταση είναι η Αυστρία με 25.850 και η Ολλανδία με 25.033.

Αυτές οι θέσεις έχουν επίσης πέντε συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά ο πρωταθλητής ξεκνάει στα play offs του Champions League, ο δευτεραθλητής στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους του Europa League, τρίτο πρωταθλήματος στον τρίτο προκριματικό του Europa League και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Στην 15η θέση, η οποία επίσης δίνει πέντε συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώνεις βρίσκεται η Κροατια με 23.750, η οποία όπως και η Ελλάδα συνεχίζει με τρεις ομάδες.

Στη 15η θέση, ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και ο τρίτος και ο τέταρτος από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Στην 16η βρίσκεται η Τσεχία με 23.475 και στην 17η η Ελβετία 17η με 23.400, που όμως συνεχίζουν με 4 ομάδες και όχι με τρεις όπως η Ελλάδα.

Η 16η και 17η θέση έχουν τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League , δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό και τρίτο του πρωταθλήματος στον πρώτο προκριματικό.

Η ΑΕΚ διεκδικεί τη συμμετοχή στους ομίλους του champions' league κόντρα στην πρωταθλήτρια Ουγγαρία Βίντι και ο ΠΑΟΚ κόντρα στην πορτογαλική Μπενφίκα.

Αν αποκλειστούν θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Europa League, όπως και ο Ολυμπιακός αν υπερασπιστεί αύριο στην Ελβετία, τη νικη 4-0 επί της Λουκέρνης.