Με διετή αποκλεισμό απειλείται ο Μέσι - Free Sunday
Με διετή αποκλεισμό απειλείται ο Μέσι

Με διετή αποκλεισμό απειλείται ο Μέσι

Ποινή αποκλεισμού δυο ετών από το διεθνές ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει ο Λίο Μέσι, μετά από τα σχόλια που έκανε έπειτα από τη νίκη της Αργεντινής επί της Χιλής στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε αποβληθεί μετά από αντιπαράθεση με τον Γκάρι Μέντελ της Χιλής.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε και τους δυο και ο Λίο Μέσι κατήγγειλε πως η διοργάνωση έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ευνοηθεί η Βραζιλία:«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλη η κατάσταση έχει στηθεί υπέρ της Βραζιλίας. Ελπίζω πως το VAR και οι διαιτητές δεν θα παίξουν ρόλο στον τελικό και το Περού θα μπορέσει να συναγωνιστεί τη Βραζιλία, αν και το βλέπω δύσκολο. Δεν ήθελα να είμαι μέρος αυτής της διαφθοράς, δεν θα έπρεπε να έχουμε γίνει μέρος της ασέβειας με την οποία μας αντιμετώπισαν στο Κόπα Αμέρικα. Πάντα λέω την αλήθεια, είμαι ειλικρινής κι αυτό με κρατά ψύχραιμο».

Οι συγκεκριμένες δηλωσεις κρίθηκαν σαν «μη αποδεκτές» από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής ο οποίος τον παρέπεμψε στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.Αν τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, ο Μέσι θα χάσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 και αυτή στο Κόπα Αμέρικα του 2020.