Άρχισαν οι ολυμπιακοί με κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή - Free Sunday
Άρχισαν οι ολυμπιακοί με κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή

Άρχισαν οι ολυμπιακοί με κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή

Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από το άθλημα της κολύμβησης, έχει βρεθεί θετικό σε έλεγχο αντιντόπινγκ, στην πρώτη ανάλυση του δείγματος.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε πριν αναχωρήσει η ολυμπιακή αποστολή για το Ρίο, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής  Ισίδωρος Κούβελος αλλά και το ίδιο το μέλος  προκειμένου να παραβρεθεί στην ανάλυση του δεύτερου δείγματος αυτοπροσώπως ή δια εκπροσώπου.

Θετικό στον πρώτο έλεγχο του δείγματος βρέθηκε και μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας που όμως βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τις θερμές ευχές του για «κάθε επιτυχία» στην Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter λέγοντας: «Οι δυνατότητές σας είναι αδιαμφισβήτητες!». 

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.

Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».

Το δεύτερο θετικό δείγμα, αφορά μέλος της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Και αν και το δεύτερο δείγμα του είναι θετικό δεν θα ταξιδέψει καν για την Βραζιλία.