Πρόκριση - θρίλερ για τον Ολυμπιακό - Free Sunday
Πρόκριση - θρίλερ για τον Ολυμπιακό

Πρόκριση - θρίλερ για τον Ολυμπιακό

Άλλωστε βασικός του αντίπαλος ήταν ο εαυτός του: η σεζόν είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα με τον αποκλεισμό από την Χαποέλ Μπερ Σεβά και την διπλή αλλαγή προπονητή –από τον Μάρκο Σίλβα στον Βίκτορ και πλέον με τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο του- και ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με την ολική καταστροφή όταν ο Γκέγκε άνοιξε τον σκορ για την Αρούκα, ωστόσο στην παράταση ο Τσόρι Ντομίνγκεζ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τελικά στη νίκη με 2-1. 

Το βέβαιο είναι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και πλέον ο Ολυμπιακός κέρδισε τον απαραίτητο χρόνο αλλά και τη δυνατότητα να επουλώσει τις πληγές του και να κάνει την αντεπίθεσή του μέσω της ενίσχυσης του ρόστερ του.

Στο Καραϊσκάκη εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο φετινός δυσκοίλιος Ολυμπιακός, ο οποίος δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, ενώ αντιθέτως δεχόταν από μια ομάδα που δεν έδειξε και τίποτα το ιδιαίτερο, και με τον νεαρό Ρέτσο σε θέση δεξιού μπακ να αποτελεί… όαση για τους πρωταθλητές Ελλάδος. 

Η Αρούκα είχε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και άλλες δύο στο δεύτερο, σκοράροντας τελικά με την… πέμπτη, όταν στο 80’ κατ’ εντολή προπονητή κατέβηκαν όλοι οι παίκτες της στην περιοχή του Καπίνο σε μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Ντε Ζέσους πήρε την κεφαλιά και ο Γκέγκε πήγε αμαρκάριστος στην μπάλα και σκόραρε με ευκολία απέναντι στον εξερχόμενο Καπίνο. Για το υπόλοιπο διάστημα ο Ολυμπιακός και παίκτες όπως οι Πάρντο, Σεμπά και Ντα Κόστα αποδοκιμάζονταν σε κάθε λανθασμένη ενέργειά τους και τα πάντα έμοιαζαν δύσκολα. 

Ο ηρωικός Καμπιάσο αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα της παράτασης από τον Τσόρι, ο οποίος απέδειξε ότι παραμένει ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δημιούργησε ευκαιρία, στη δεύτερη σκόραρε με σουτ από το όριο της περιοχής με το αριστερό στο ξεκίνημα της παράτασης, στο 94’, βγάζοντας από τον λήθαργο την ομάδα του. Έκτοτε ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Μάρτινς, που δεν είχε κάνει κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι τότε, μπαίνοντας ως αλλαγή σε πολύ δύσκολες συνθήκες βέβαια, να βγάζει την ασίστ και τον Ιντέγε να πλασάρει σωστά. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (90' Τσόρι), Φορτούνης (72' Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (98' Μανθάτης), Ιντέγε.
ΑΡΟΥΚΑ: Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (93' Νούνο Βαλέντε), Ντε Ζέσους (112' Γκέγκε), Αντμίλσον, Αντρε Σάντος, Μέντες, Κριβελάρο, Ντος Σάντος, Γκονζάλες.