Σοβαρός, νικητής και... 100στάρης ο Ολυμπιακός - Free Sunday
Σοβαρός, νικητής και... 100στάρης ο Ολυμπιακός

Σοβαρός, νικητής και... 100στάρης ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν έπιασε κάποια εντυπωσιακή απόδοση, έπαιξε με κοντά τις γραμμές, αμύνθηκε σωστά και εκμεταλλεύτηκε την στιγμή και την εμπειρία του για να σκοράρει και να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι το τέλος. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε (και το μοναδικό που μετράει σε έναν όμιλο έξι αγώνων) και παράλληλα έδειξε πως ξεπερνάει την κρίση που πέρασε το καλοκαίρι.

Πλέον ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου με τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος νίκησε με 2-1 την Αστάνα με ανατροπή στο τέλος χάρη σε κεφαλιά του Ντε Καμάργκο στο 87’. Η Αστάνα είχε προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μαξίμοβιτς, ενώ για τον ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε ο Βινίσιους στο 75’. 

Στη Βέρνη, ο Πάουλο Μπέντο χρησιμοποίησε τους δέκα από τους έντεκα παίκτες που έπαιξαν κόντρα στη Βέροια, με μοναδική αλλαγή την παρουσία του Λεάλι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ιταλός ήταν πολύ καλός και σταθερός, με αποκορύφωμα την διπλή επέμβασή του στο 61’. 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, χωρίς να κάνει κάτι το τρομερό, έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, δεν κινδύνευε και ξεκίνησε τρομάζοντας τους Ελβετούς, χάρη στην ευκαιρία του στο 2’ από τον Μαρίν. Η Γιούνγκ Μπόις απάντησε άμεσα στις ευκαιρίες με το σουτ του Κούμπο που απέκρουσε ο Λεάλι και το ημίχρονο κυλούσε χωρίς κάτι το πολύ ενδιαφέρον, με κάποιες ευκαιρίες εκατέρωθεν. 

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του, έχασε μια ευκαιρία με τον Ιντέγε στο 41’ και σκόραρε αμέσως μετά, στην καλύτερή του φάση στην αναμέτρηση: Ο Ιντέγε έδωσε στον Καμπιάσο, ο οποίος πάσαρε στον Μαρίν και ο Γερμανός με το κεφάλι έστρωσε στον Ιντέγε, ο οποίος γύρισε στον ξεμαρκάριστο Καμπιάσο που είχε ακολουθήσει τη φάση και απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Ο Ολυμπιακός του δεύτερου ημιχρόνου ήταν πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό του, έβγαλε δύο καλές ευκαιρίες και απειλήθηκε ελάχιστα από μία ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, με τον Λεάλι να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του όταν χρειάστηκε, στη φάση του 61’. 

Γιουνγκ Μπόις: Εμβογκό, Ζούτερ, Ροσά, Φον Μπέργκεν, Λέσιακς, Ραβέ (85' Ντουά), Ζακαριά, Μπερτόνε, Σουλεϊμανί, Κούμπο, Φρέι (78' Σικ).
Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Μαρίν (61΄Μάρτινς), Σεμπά, Ελιουνούσι (90+ Ρομαό), Ιντέγε (81 Καρντόσο).