Απ' την ΑΕΛ στον ΑΠΟΕΛ - Free Sunday
Απ' την ΑΕΛ στον ΑΠΟΕΛ

Απ' την ΑΕΛ στον ΑΠΟΕΛ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης το Καραϊσκάκη γιούχαρε τους παίκτες του Ολυμπιακού για την ήττα. 

Είναι από τα βράδια που λες "όλα πήγαν στραβά". Ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά έχασε! Το 1-0 από την κεφαλιά του Σωτηρίου στο δέκατο μόλις λεπτό, ήταν αρκετό για το ΑΠΟΕΛ, που αμύνθηκε σωστά αλλά είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς η μπάλα τρεις φορές αποκρούστηκε από τα δοκάρια του σπουδαίου Βάτερμαν.

Οι αποδοκιμασίες στο τέλος ανέδειξαν τη δυσαρέσκεια του κοινού στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός απώλεσε το αβαντάζ που είχε μετά το διπλό στην Ελβετία, κεφάλι στον όμιλο παίρνουν οι Κύπριοι, αν και αυτό ενδεχομένως να είναι το τελευταίο που απασχολεί τους πρωταθλητές. Άλλωστε οι "ερυθρόλευκοι" εξακολουθούν να έχουν καλές προοπτικές πρόκρισης, αφού το Αστάνα-Γιανγκ Μπόις έληξς ισόπαλο. Άλλο καίει την ομάδα.  Το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, βάζει τους παίκτες στην πρέσα και τον Μπέντο, υπό μεγάλη πίεση.

Δεν άξιζε να χάσει, αλλά ...

Η εικόνα του ματς δεν ήταν για να χάσει ο Ολυμπιακός. Μια ισοπαλία, ενδεχομένως, θα ήταν πιο δίκαιη. Δεν τα κατάφερε όμως, γιατί μετά το 1-0 το ΑΠΟΕΛ είχε τον τρόπο να αποφύγει το γκολ, που έβαλε στο 10' ο Σωτηρίου σε μια φάση η οποία ξεγυμνώνει την ασταθή αμυντική συμπεριφορά των "ερυθρολεύκων".

Τα υπόλοιπα ογδόντα λεπτά κύλησαν με τους Πειραιώτες να χάνουν ευκαιρίες, να έχουν τρία δοκάρια, να απειλούν αλλά γκολ να μη βάζουν. Η συνύπαρξη Μάριν-Φορτούνη, όσο και οι δυο είχαν δυνάμεις, έφερε και ποιότητα και δημιουργία και φάσεις, αμφότεροι όμως δεν έχουν πολλές ανάσες.

Ίσως ο Μπέντο να άργησε να ρίξει στο ματς τον Μάρτινς, αν και εδώ που τα λέμε, ένα γκολ η ομάδα του με βάση την απόδοση που είχε έπρεπε να το έχει στο ενεργητικό της.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι - Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια - Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78' Καρντόσο) - Φορτούνης (64΄Ελιουνούσι), Μάριν (78' Μάρτινς) , Σεμπά - Ιντέγε.
ΑΠΟΕΛ (Κρίστιανσεν): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο - Νούνο Μοράις - Βινίσιους, Μπερτόγλιο (65΄Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82' Αστίθ), Βάντερ (68 Εφρέμ) - Σωτηρίου.