«Τεσσάρα» και έτοιμος για το ντέρμπι ο Ολυμπιακός - Free Sunday
«Τεσσάρα» και έτοιμος για το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

«Τεσσάρα» και έτοιμος για το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Επιπλέον, ο Μπέντο συνέχισε το rotation, έχοντας στη διάθεσή του φρέσκους παίκτες να βάλει στο ντέρμπι της Κυριακής. Η περιορισμένων ούτως ή άλλως δυνατοτήτων Αστάνα έδειξε πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ο αποφασισμένος Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει εύκολα, επιστρέφοντας στην κορυφή του ομίλου με έξι βαθμούς, όσους και ο ΑΠΟΕΛ. Οι Κύπριοι ηττήθηκαν από την Γιούνγκ Μπόις και έτσι οι Ελβετοί επέστρεψαν στο παιχνίδι της πρόκρισης φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς, με την Αστάνα να έχει έναν. 

Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιέζοντας την Αστάνα, κατάσταση που συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα από το Καζακστάν είχε επιλέξει να περιμένει τον Ολυμπιακό για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, ωστόσο είχε αμυντικά προβλήματα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι», που ξεκίνησαν με φάση από το πρώτο λεπτό, στο 13’ είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ρέτσου και τελικά η πίεσή τους καρποφόρησε στο 25’, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Φορτούνη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή με την μπάλα και έφτασε μέχρι την τελική γραμμή, γυρνώντας την μπάλα την ιδανική στιγμή στον Φιγκέιρας που είχε κάνει την κίνηση κάθετα στην περιοχή και άνοιξε το σκορ. 

Στο 33’ ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι, όταν ο Ελιουνούσι μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, ντρίμπλαρε και άλλαξε πόδι, πλασάροντας ψηλά και με αριστοτεχνικό τρόπο στην απέναντι πλευρά της εστίας για το 2-0. Πριν η Αστάνα συνέλθει ο Ολυμπιακός είχε κάνει και το 3-0,  όταν σε αντεπίθεση ο Ελιουνούσι βρήκε υπέροχα τον Σεμπά, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Με το ντέρμπι να ακολουθεί ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, η Αστάνα μείωσε προσωρινά με τον Καπανάγκα μετά το λάθος του Λεάλι, ωστόσο στο 58’ ο Κάνιας αποβλήθηκε και η Αστάνα έμεινε με 10, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 4-1 και πάλι με τον Σεμπά, με κοντινή προβολή από την ασίστ του Καρντόσο μετά από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια. 

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (74' Καμπιάσο), Μάρτινς, Φορτούνης (79' Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ελιουνούσι (69' Μανθάτης), Καρντόσο.
Αστάνα: Έριτς, Άνιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν (63' Μουζίκοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Νουσερμπάγιεβ (59' Σίτοβ), Τουμάσι, Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (72' Ντεσπότοβιτς), Σόμκο, Κάνιας.