Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια ισοπαλία για να προκριθεί, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δύο... θαύματα - Free Sunday
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια ισοπαλία για να προκριθεί, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δύο... θαύματα

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια ισοπαλία για να προκριθεί, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δύο... θαύματα

Σε αντίθεση με τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, οι οποίοι ηττήθηκαν εντός έδρας από Σταντάρ Λιέγης και Καραμπάκ και πλέον χρειάζονται μόνο νίκες και απίθανους να επιτευχθούν συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να προκριθούν. 

Βαριά ήττα και γιουχαΐσματα 

Στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός υπέστη την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του στους ομίλους του Europa League, με 3-0 από τη Σταντάρ Λιέγης. Οι γεμάτοι απουσίες «πράσινοι» έχασαν νωρίς και τον Μπεργκ λόγω ενοχλήσεων –και απομένει να φανεί αν θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό-  και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι να προηγηθεί η Σταντάρ με το τρομερό σουτ του Σισέ έξω από την περιοχή, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στιλ. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός, κατά την προσφιλή του κακή συνήθεια στο φετινό Europa League, κατέρρευσε, δεχόμενος άλλα δύο γκολ, από τον Μπελφοντίλ στο 75’ και στο 90’. 

Το γεγονός παραμένει πως παρά τις καλές εντυπώσεις που άφησαν στα τρία πρώτα παιχνίδια οι «πράσινοι» μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετρούν τρεις ήττες και πλέον για να προκριθούν χρειάζονται απίθανα πράγματα, δηλαδή να νικήσουν τον Άγιαξ στην Ολλανδία, την Θέλτα με μεγαλύτερη των δύο γκολ διαφορά και παράλληλα η Σταντάρ να έρθει ισόπαλη με την Θέλτα και να ηττηθεί από τον Άγιαξ. 

Η βαριά ήττα από την Σταντάρ οδήγησε σε αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, οι οποίοι απαίτησαν νίκη στο Καραϊσκάκη ή… να μην ξαναπατήσουν οι παίκτες στη Λεωφόρο. Όχι και το καλύτερο κλίμα εν όψει ντέρμπι. 

Ανώτερος αλλά έμεινε στο 1-1 ο Ολυμπιακός

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός πάει πολύ πιο ήρεμος στο ντέρμπι, καθώς μετά την ισοπαλία με την Αστάνα στο Καζακστάν χρειάζεται μόνο τον ένα βαθμό κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκη για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του και την τελευταία αγωνιστική να παίξει για την πρωτιά με κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. 

Με τον Μπέντο να προφυλάσσει πολλούς παίκτες εν όψει Παναθηναϊκού, η Αστάνα προηγήθηκε γρήγορα, πριν προλάβει ο Ολυμπιακός να βρει τα πατήματά του τόσο σε επίπεδο συνοχής όσο και σε επίπεδο… τερέν, καθώς το γήπεδό της διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα. Έτσι, στο 8’ από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο της μπάλας, ο Τοουμάσι μπήκε χωρίς αντίπαλο να τον πιέζει στην περιοχή, γύρισε στον επίσης αμαρκάριστο Ντεσπότοβιτς και εκείνος άνοιξε το σκορ. 

Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργεί καταστάσεις, ο Λεάι αποσόβησε το 2-0 στο 23’, αποκρούοντας την κεφαλιά του Ντεσπότοβιτς και στο 30’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Σεμπά, μετά από κλέψιμο του Μπουχαλάκη και ωραία ενέργεια και σέντρα του Μανθάτη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα αλλά παρά τις ευκαιρίες του δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, ωστόσο σε συνδυασμό με τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Γιουνγκ Μπόις… μικρό το κακό.

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ

Στην Τούμπα, η Καραμπάγκ ακύρωσε το επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το πολύ καλό στήσιμό της και την αμυντική προσπάθεια των παικτών της και δεν κινδύνεψε παρά στο ελάχιστο. Συνεπώς εκείνο που χρειαζόταν για να ντουμπλάρει τις νίκες της επί του ΠΑΟΚ ήταν ένα γκολ, το οποίο βρήκε στο 69’ με φοβερό σουτ του Μίτσελ.

Οι αποδοκιμασίες δεν έλειψαν ούτε από την Τούμπα, ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε μήνυμα να μην επαναληφθεί ανάλογη εμφάνιση και πλέον ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα θαύμα για να προκριθεί: είναι να πάρει ο ίδιος τέσσερις βαθμούς στα παιχνίδι με τη Φιορεντίνα στην Ιταλία και τη Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα και η Καραμπάγκ κανέναν κόντρα στους ίδιους αντιπάλους, είτε να πάρει έξι βαθμούς από το συγκεκριμένα παιχνίδια και η Καραμπάγκ να νικήσει με τη σειρά της την Φιορεντίνα ώστε να μείνουν έξω οι Ιταλοί.