Ρουβίκωνα και Κουφοντίνα γωνία η απειλή στη δικαιοσύνη - Free Sunday
Ρουβίκωνα και Κουφοντίνα γωνία η απειλή στη δικαιοσύνη

Ρουβίκωνα και Κουφοντίνα γωνία η απειλή στη δικαιοσύνη

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου για την απόρριψη του αιτήματος του κ.Κουφοντίνα για την άδεια της οποίας είχε αιτηθεί, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του.

Εύλογο είναι. Περίμενε να συνεχιστεί το ευνοϊκό για αυτόν προσωπικά καθεστώς κράτησης με άδειες ανά δίμηνο. Δεν συνέβη.

Όμως ο κ.Κουφοντίνας στη δήλωση που έκανε, καταγγέλλει ότι οι εισαγγελείς που είχαν πάρει εντολή να μην επιτρέψουν την άδεια του και καταγγέλλει επίσης και τα μέσα ενημέρωσης διότι δημιούργησαν το κλίμα για να μην πάρει άδεια.

Δηλαδή, ο άνθρωπος ο οποίος είχε αναλάβει δικαστικά και εκτελεστικά καθήκοντα ο ίδιος, αφαιρώντας για πολιτικούς λόγους 11 ζωές ανθρώπων τους οποίους δεν γνώριζε καν, καταγγέλλει ότι η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είχε πολιτικά κίνητρα. Και παράλληλα ανοίγει, ίσως χωρίς να το καταλαβαίνει, ένα μεγάλο θέμα για το κατά πόσο είχαν πολιτικά κίνητρα και οι προηγούμενες άδειες που είχε πάρει.

Την ίδια περίπου ώρα, ο Ρουβίκωνας, ο οποίος έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας για τον κ.Κουφοντίνα, όποτε έπαιρνε άδειες, απέδιδε “δικαιοσύνη” και την εκτελούσε με δικά του κριτήρια απέναντι σε έναν γιατρό, για πράξεις για τις οποίες έχει παρέμβει και ασχολείται η κανονική δικαιοσύνη.

Η κομμουνιστική και η αντιεξουσιαστική προσπάθεια βίαιης αμφισβήτησης του κράτους που έχουμε οικοδομήσει σε αυτήν την χώρα, συναντιούνται. Και το απειλούν έχοντας και οι δύο την ανοχή -τουλάχιστον- της κυβέρνησης.

Η αστική δημοκρατία οφείλει να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας.