Ο υποβιβασμός του ποδοσφαίρου έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια... - Free Sunday
Ο υποβιβασμός του ποδοσφαίρου έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια...

Ο υποβιβασμός του ποδοσφαίρου έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια...

 
Κάποτε ένας εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ψήφισε κατά του υποβιβασμού του Παναθηναϊκού στην τεκμηριωμένη υποθεση δωροδοκίας ποδοσφαιριστών του Ηρακλή, επειδή, όπως είχε πει, "μπορεί μία ημέρα να βρεθεί κι Ολυμπιακός στη θέση αυτή" να απειλείται με υποβιβασμό για τον ίδιο λόγο.
 
Χθες η εισήγηση γιά τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξανθης τρόμαξε τον κ.Αυγενάκη, την παραίτηση του οποίου ζητούν και Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.
Δυστυχώς αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Διεθνώς αναξιόπιστο, οικονομικά παθητικο, επιχειρηματικά ατελέσφορο, διοικητικά ανίκανο και στοιχηματικά ευάλωτο.
Και τότε και τώρα ήταν το ίδιο ελληνικό ποδόσφαιρο που καμία του ομάδα, δεν θα μπορούσε να παίξει στην πρώτη κατηγορια μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
 
Καμία ομάδα του δεν παράγει κέρδη αλλά συντηρείται από τα λεφτά των προέδρων, οι οποίοι δεν είναι γνωστό γιατί τα χαλάνε αλλα φροντίζουν να επηρεάζουν την πολιτική, χρηματοδοτώντας φιλικά μέσα και εκλέγοντας φιλικούς τους ανθρώπους ως στρατό για ώρα ανάγκης.
 
Και στη μέση ένας υπουργός αθλητισμού στόχος του οποίου είναι να τα έχει καλά με όλους μοιράζοντας στη κάθε ομαδα κατά την επιρροή της.
 
Ε, αυτό το ποδόσφαιρο μόνο σκάνδαλα μπορεί να παράγει.
 
Δυστυχώς η κυβέρνηση έγινε μέρος του προβλήματος ως μη ώφειλε.
Κι έχει μπροστά της μόνο μια λύση. Να στείλει τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες στο Υπουργείο Ανάπτυξης και μην ανακατευθεί σε τίποτε, αφηνοντας τις αποφάσεις εκεί που θεσμικά ανήκουν.
 
Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις.
Η υπόθεση χρειάζεται βαθιά τομή και καθολου κράτος.