Μπίμπης; Ποιoς είναι ο Μπίμπης; - Free Sunday
Μπίμπης; Ποιoς είναι ο Μπίμπης;

Μπίμπης; Ποιoς είναι ο Μπίμπης;

Πριν από οκτώ μήνες με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η Βουλή νομοθέτησε τη  δυνατότητα νόμιμης χρήσης "παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού υλικού" σε κρίσιμες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και εισαγγελίας Διαφθοράς. 

Για την ακρίβεια επανανομοθέτησε, γιατί την ίδια ακριβώς ρύθμιση είχε νομοθετήσει και η κυβέρνηση Τσίπρα το 2016 με εισηγητή τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος επαιρόταν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ κι άλλα έγγραφα που είχαν έλθει με "πλάγιους" τρόπους σε γνώση των ελληνικών διωκτικών αρχών.
 
Αυτή η ρύθμιση καταργήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν παραδώσει την εξουσία και επανήλθε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
 
Κι επειδή οι παροικούντες την ελληνική πολιτική Ιερουσαλήμ είχαν ακούσει ότι ένας επιχειρηματίας έλεγε ότι είχε διάφορες κασέτες με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα είναι γιατί ο κ.Τσίπρας σε εκείνο το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στους κώδικες, προτίμησε να εστιάσει την αντιπολίτευσή του σε εκείνο το νομοσχέδιο στο άρθρο για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών κι όχι στην αλλαγή της χρήσης των παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών στοιχείων.
 
Το ενδεχόμενο να ντρεπόταν να κάνει αντιπολίτευση σε κάτι που και ο ίδιος είχε ψηφίσει, δεν είναι επαρκής αιτιολογία για την πολιτική οπτική του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η άλλη εκδοχή είναι ότι ήταν αποφασισμένος να "δώσει" κάποιους πρώην υπουργούς του, όχι μόνο πολιτικά.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κάνει την κρίση ευκαιρία να ξεφορτωθεί όσα περισσότερα μπορεί από τα στελέχη που θεωρεί βαρίδια στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Απλώς μέχρι τώρα συνήθιζε να κάνει ευρείες πλειοψηφίες στη σύγκρουση με τα "μαύρα πρόβατα".
 
Τώρα όμως τα "μαύρα πρόβατα" κάνουν παρέλαση αλλά όπως προκύπτει από τον δημοσιοποιηθέντα χτεσινό διάλογο κάποια από αυτά ήταν και είναι και αφελή.
 
Διότι ο μεν κ. Παππάς "γλείφει" τον κ. Παπαγγελόπουλο όταν αναρωτιέται για τον Αντώνη Σαμαρά: "Γιατί τρέμει σαν το ψάρι την κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Παπαγγελόπουλο;" αλλά εκείνος παίρνει τις αποστάσεις του όταν δηλώνει: «Από την συνομιλία φαίνεται ότι εγώ και η Τουλουπάκη δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Ρωτήστε τον κ. Παππά».
 
Είναι έτοιμη η κυβέρνηση για μια συνέχεια που ενδέχεται να εξελίσσεται σε εσωπαραταξιακή υπόθεση της αντιπολίτευσης;