Και προϊόν κατασκοπίας και ωδή στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης... - Free Sunday
Και προϊόν κατασκοπίας και ωδή στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης...

Και προϊόν κατασκοπίας και ωδή στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης...

«Ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», χαρακτήρισε την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος συνεχίζει να δίνει εξηγήσεις στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τα αδικήματα (συμμορία, δωροληψία, εκβιασμός κ.α.) που του αποδίδονται.«Είμαι άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα (το ηχητικό)», είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για τον οποίο ο κ. Παππάς ακούγεται να λέει ότι έχει τη δική του ατζέντα.

“Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!” είπε


Πιο αναλυτικά, ο πρώην υπουργός πρότεινε να επισημανθεί ότι η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά - Μιωνή έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2, διότι δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους.Κατά τον κ.Παπαγγελοπουλο αυτό «το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου».

Πέραν αυτών, ο κ. Παπαγγελόπουλος παρατήρησε τα μέλη της προανακριτικής για την στάση που κράτησαν κατά την εξέταση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Ράικου υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να την έχουν συλλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός είπε:

«Ως Εισαγγελέας που είναι η Επιτροπή σας έπρεπε να κρατήσετε την κυρία Ράϊκου εδώ όταν κατέθετε και να φωνάξετε την ασφάλεια και να την πάτε στον Εισαγγελέα. Έπρεπε να την είχατε συλλάβει! Γι αυτά που είπε οτι είμαστε πλαστογράφοι εγω και η Τουλουπάκη».Ο κ.Γιάννης Ραγκούσης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είναι παράνομο αυτό που έγινε. Δεν έπρεπε να το αποδεχθεί η Επιτροπή. Είναι παράνομο. Η Επιτροπή ειναι εκτεθειμένη που το δέχθηκε» ενώ ο κ. Κώστας Καραγκούνης της ΝΔ, αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να «αποκρύψουμε το ηχητικό».