Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για Χαρδούβελη - Free Sunday
Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για Χαρδούβελη

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για Χαρδούβελη

Αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, που βρέθηκε κατηγορούμενος για παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες», άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κρίνοντας ότι η απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Χαρδούβελης αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου

«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλλω δήλωση πόθεν εσχες» είπε μεταξύ άλλων, στην απολογία του, ο κ.Χαρδούβελης ενώ η υπεράσπιση του ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κ. Χαρδούβελης δεν είχε ενημερωθεί ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού το 2011/2012.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν εάν τελικά θα αναιρεθεί ή όχι η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.