Οι ροές προσφύγων από τον Έβρο αυξάνονται, αλλά ο Τόσκας δεν ανησυχεί - Free Sunday
Οι ροές προσφύγων από τον Έβρο αυξάνονται, αλλά ο Τόσκας δεν ανησυχεί

Οι ροές προσφύγων από τον Έβρο αυξάνονται, αλλά ο Τόσκας δεν ανησυχεί

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Όλα είναι υπό έλεγχο» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αυξανόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο τον Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σε όλο το 2017, είχε καταγραφεί διπλάσιος αριθμός.

Σε δήλωση του στην εφημερίδα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μαυρίδης, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μονίμα μέτρα και ζήτησε την παρέμβαση της Frontex.

«Τα πράγματα είναι στο όριο να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο. Έρχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε. Η κυβέρνηση έστειλε επιπλέον 120 αστυνομικούς αλλά αυτό είναι προσωρινό μέτρο και δεν αρκεί. Η Frontex πρέπει επίσης να παρέμβει» είπε ο κ.Μαυρίδης.

Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά παλαιότερα κέντρα υποδοχής αλλά και να επεκτείνει τη χωρητικότητα των ήδη υπαρχόντων, εκφράζοντας παράλληλα την επιφυλακτικότητα του για την αποδοτικότητα των μέτρων,

«Βέβαια η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η αντίδραση μπορεί να μην είναι τόσο άμεση», λέει χαρακτηριστικά.