Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης - Περιφερειάρχης Αττικής ο Γ. Πατούλης - Free Sunday
Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης - Περιφερειάρχης Αττικής ο Γ. Πατούλης

Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης - Περιφερειάρχης Αττικής ο Γ. Πατούλης

Νέος δήμαρχος Αθηναίων εκλέχτηκε ο Κώστας Μπακογιάννης επικρατώντας με 65,23% των ψήφων, έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλος που συγκεντρώνει το 34,77%. 

Με καταμετρημένες περίπου 145.000 ψήφους ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τις 89.600, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος 47.750. Τα άκυρα είναι περίπου 3.000 και τα λευκά σχεδόν 5.000.

Στις δηλώσεις του ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την τιμή και να τους διαβεβαιώσω ότι  24 ώρες θα δώσουμε όλο μας το είναι όλο μας το πυρ. Επειδή είθισται να λέγεται ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης. Όχι, εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και Αθηναία.

Τώρα τέρμα τα λόγια, ότι είπαμε είπαμε. Τώρα έχει δουλειά γιατί πρέπει όλοι μαζί να ξεντροπιαστούμε και να περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες. Κρατήστε αυτό το μαζί. Απο αύριο δεν υπάρχουν παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει η παράταξη της Αθήνας» και έκλεισε την ομιλία του με την ερώτηση «είστε μέσα;» για να ακούσει το εμφατικό ΝΑΙ.

Στο προεκλογικό περίπτερο του κ. Μπακογιάννη βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη για να τον συγχαρεί για την νίκη του. 

Μώραλης στον Πειραιά, Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη

Στον δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης προηγείται με 57,88% έναντι 42,12 του αντιπάλου του, Νικόλαου Βλαχάκου, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στον δήμο Θεσσαλονίκης, κατακτά το 67,20% με τον αντίπαλό του, κ. Ταχιάο να συγκεντρώνει το 32,8.

Γ. Πατούλης: Ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική

Συγκινημένος για το εκλογικό αποτέλεσμα και την νίκη του στην Περιφέρεια Αττικής δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας σε υποστηρικτές του στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Αξίζουμε καλύτερα και θα τα κάνουμε. Σας ζήτησα να κάνουμε μια νέα αρχή στην Αττική και το πετύχαμε. Δεν θα σας απογοητεύσουμε, θα δουλέψουμε νυχθημερόν για να αλλάξουμε την Αττική μας και να πάμε μπροστά, να κάνουμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο κάθε μέρα καλύτερο. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν στην Αττική το χαμόγελο και η αισιοδοξία. Σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά» διαβεβαίωσε.

Σημείωσε ακόμη πως «η Αττική δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο» και πρόσθεσε πως «σήμερα δεν νίκησε μόνο η παράταξή μας, αλλά η ενότητα». «Γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσά μας» πρόσθεσε.

Συνεχάρη επίσης τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες. «Δεν βλέπω στο πρόσωπό τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες» είπε, ενώ ευχαρίστησε τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή τους. «Θα είμαι δίπλα τους στον αγώνα για μια καλύτερη και πιο φωτεινή Ελλάδα. Ο εκλογικός αγώνας τελειώσε, ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική, για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες όπως αυτές που ζήσαμε. Στον αγώνα αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου» κατέληξε.