Διώξεις για τον θάνατο των δύο κοριτσιών στην πισίνα στη Ρόδο - Free Sunday
Διώξεις για τον θάνατο των δύο κοριτσιών στην πισίνα στη Ρόδο

Διώξεις για τον θάνατο των δύο κοριτσιών στην πισίνα στη Ρόδο

Ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου, θα προσαχθούν σήμερα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης της ξενοδοχειακής μονάδας, στη πισίνα της οποίας χθες βρήκαν τον θάνατο δύο νεαρές γαλλίδες τουρίστριες,

Σε βάρος των δύο, την εντολή για σύλληψη των οποίων έδωσε ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Ρόδου χθες το βράδυ, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις.

Τα δύο κορίτσια, αδελφές από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών, που ήρθαν από το εξωτερικό στη χώρα μας για διακοπές, βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα του ξενοδοχείου λίγο πριν τις 7 το βράδυ.

Αρχικά το ΕΚΑΒ που κλήθηκε παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Η δεύτερη βρίσκονταν στον πάτο της πισίνας και δεν φαίνονταν με αποτέλεσμα όταν οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν, όλα να είχαν πλέον τελειώσει.

Οι πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ, αναφέρουν ότι η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Η οικογένεια από τη Γαλλία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών και τα άλλα δύο παιδιά τους, μία μεγαλύτερη κόρη και μία μικρότερη 10 μόλις ετών.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3:30 και στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τις 5, οι δύο από τις 4 αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας αφού στο μεταξύ γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά, όπου εφτασαν λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν. Όμως επειδή δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα, πήγαν στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.΄

Ο ναυαγοσώστης, όπως έγινε γνωστό, είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6.20. Εντόπισε την μία η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν στο δωμάτιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα παραπέρα στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της. Η τραγωδία έγινε ανείπωτη.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Ρόδο επικοινώνησε, χθες το βράδυ,Με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα και μετέφερε τη θλίψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, για το χαμό των δυο νέων κοριτσιών.

Ο υπουργός Τουρισμού έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, ενώ αρμόδιος από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου θα μεταβεί σήμερα στο σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο