Σταμάτησαν στα σύνορα Ρώσο εθνικιστή σύμβουλο του Πούτιν... λόγω ορθογραφίας - Free Sunday
Σταμάτησαν στα σύνορα Ρώσο εθνικιστή σύμβουλο του Πούτιν... λόγω ορθογραφίας

Σταμάτησαν στα σύνορα Ρώσο εθνικιστή σύμβουλο του Πούτιν... λόγω ορθογραφίας

Σε απόπειρα «επισκίασης των ελληνορωσικών σχέσεων» απέδωσε ο Ρώσος ακαδημαϊκός Αλεξάντρ Ντούγκιν την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα, εξαιτίας κυρώσεων που του είχε επιβάλλει η Ουγγαρία.

Ο κ. Ντούγκιν, ο οποίος είναι αρχισυντάκτης στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Tsargrad, συνδέει την «απέλασή» του με την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου Πούτιν και του πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου στο Άγιο Όρος. 

Ρωσικός θρησκευτικός ιστότοπος αναφέρει ότι στον κ. Ντούγκιν επετράπη η είσοδος μετά από 8 ώρες, ενώ οι ελληνικές αρχές απέδωσαν το ζήτημα που δημιουργήθηκε στο γεγονός ότι με απόφαση των ουγγρικών αρχών είχε απαγορευθεί η είσοδος στο έδαφος της ΕΕ, σε κάποιον άλλον Ντούγκιν με άλλη ορθογραφία ονόματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντούγκιν είναι ο ακαδημαϊκός, τον οποίο ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς είχε προσκαλέσει στο πανεπιστήμιο Πειραιά, προκαλώντας τη δυσφορία σε ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς κύκλους, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν εθνικιστή. Ο κ. Κοτζιάς αρχικά είχε διαψεύσει αλλά στη συνέχεια, αφού κυκλοφόρησε ευρύτατα η παραπάνω φωτογραφία (με τον κ. Ντούγκιν στο κέντρο), επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, αποδίδοντας την πρόσκληση στο γεγονός ότι επρόκειτο για στενό σύμβουλο του προέδρου Πούτιν.