Αποκλειστικά νοσοκομεία για ασθενείς με κορονοϊό και ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας - Free Sunday
Αποκλειστικά νοσοκομεία για ασθενείς με κορονοϊό και ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Αποκλειστικά νοσοκομεία για ασθενείς με κορονοϊό και ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Σε νοσοκομείο αποκλειστικής Νοσηλείας ασθενών με Covid-19 έχει μετατραπεί τα δύο τελευταία 24ωρα το νοσοκομείο Παμμακάριστος όπου ήδη νοσηλεύονται μικρός αριθμός ασθενών με αναπνευστική λοίμωξη λόγω κορωνοιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το επόμενο νοσοκομείο που θα δέχεται μόνο ασθενείς με Covid-19 είναι το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος "Σωτηρία", στο οποίο σταματούν οι εισαγωγές ασθενών εφεξής κι έχουν γίνει οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες, η καταγραφή κλινών, υλικού, προσωπικού και ο σχεδιασμός για μια πρώτη κατανομή των ασθενών που νοσηλεύονται σε κλινικές άλλων νοσοκομείων, κυρίως σε κλινικές των νοσοκομείων "Σισμανόγλειο" και "Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα".

Όλα τα δημόσια νοσοκομεία ενημερώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες τουλάχιστον δέκα κλίνες επί του συνόλου των κλινών τους, και πέραν εκείνων που διαθέτουν για τις εφημερίες.

Χθες ανακοινώθηκε πως παραχωρείται πλήρως στο ΕΣΥ και για τις ανάγκες της αντιμετώπισης της πανδημίας το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και έχει δεσμευτεί για τον ίδιο λόγο και ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και αποθεραπείας στην Ελευσίνα, που θα λειτουργήσει με ευθύνη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών που έχουν προσβληθεί απο κορωναϊό, θα είναι επίσης τα νοσοκομεία "Αγία Βαρβάρα" και "Αμαλία Φλέμινγκ" .Η νοσηλεία ασθενών με Covid-19 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), του νοσοκομείου "Σωτηρία" γίνεται από την αρχή της περασμένης εβδομάδας και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και με τις επιστημονικές εισηγήσεις θα ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία.

Έχει εκκενωθεί σύμφωνα με τους εργαζόμενους η ΜΕΘ στο "Ασκληπιείο", αλλά και στο νοσοκομείο Αναφοράς "Αττικόν" και θα ακολουθήσουν ο "Ευαγγελισμός" και το "Θριάσιο".

Συνολικά πρόκειται για περίπου 50 κλίνες ΜΕΘ ενώ ήδη νοσηλεύονται 9 ασθενείς σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) εχουν ήδη διακομιστεί κάποια επείγοντα περιστατικά που χρειάζονταν νοσηλεία σε ΜΕΘ, ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η διαχείριση προβλέπει κατανομή περιστατικών σε επείγοντα (όπως τα γνωρίζουμε) και σε επείγοντα λόγω κορωνοϊού, με τις δημόσιες ΜΕΘ να αναλαμβάνουν τα περιστατικά κορωνοϊού και τις ιδιωτικές σε σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο τα υπόλοιπα επείγοντα περιστατικά.