Στους 20 οι νεκροί από κορωνοϊό στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου - Free Sunday
Στους 20 οι νεκροί από κορωνοϊό στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου

Στους 20 οι νεκροί από κορωνοϊό στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου

Σε 20 ανέρχονται οι φιλοξενούμενοι στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης που έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό, ο οποίος εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία στην Χαλκιδική.

Σήμερα Τρίτη, ένας 79χρονος και ένας 80χρονος που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, άφησαν την τελευταία τους πνοή. Στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι έλεγχοι από τις αρχές για την εφαρμογή των μέτρων και έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χθες Δευτέρα σε οίκο ευγηρίας με 40 φιλοξενούμενους στον Κορυδαλλό επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε:

  • Μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού.
  • Μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας

Σε καραντίνα έχουν γτεθεί η δομή των ανηλίκων μεταναστών του Βύρωνα, όπου εντοπίστηκαν την Δευτέρα 30 κρούσματα ενώ σήμερα Τρίτη μπήκε σε καραντίνα και η δομή της Ριτσώνας όπου μια γυναίκα διαγνώστηκε τη Δευτέρα θετική στον κορωνοιο ενώ και θετικό είχε διαγνωσθεί την προηγούμενη εβδομάδα ένα άτομο είχε μεταβεί σε νοσοκομείο με συμπτώματα διάρροιας