Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο προπονητής για βιασμό 11χρονης ιστιοπλόου πριν 9 χρόνια - Free Sunday
Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο προπονητής για βιασμό 11χρονης ιστιοπλόου πριν 9 χρόνια

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο προπονητής για βιασμό 11χρονης ιστιοπλόου πριν 9 χρόνια

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή τις επόμενες ημέρες ζήτησε και πήρε  ο 38χρονος προπονητής, Τριαντάφυλλος Αποστόλου, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία με ένταλμα του αρμόδιου ανακριτή, κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από περίπου μια δεκαετία.

«Κάντε υπομονή, θα λάμψει η αλήθεια!», δήλωσε κατά την αποχώρηση του.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του στο protothema.gr στην οποία επιβεβαίωσε ότι αυτός είναι το πρόσωπο που καταγγέλλεται για τον βιασμό 11χρονης, αναφέροντας το όνομά του και παραχωρώντας την φωτογραφία του.

Λίγο αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς στη Σάμο, σε εκτέλεση του εντάλματος το οποίο εξέδωσε ο αρμόδιος ανακριτής με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.Πριν την έκδοση εντάλματος, ο εισαγγελέας Ν. Στεφανάτος ο οποίος διενεργεί την σχετική προκαταρκτική εξέταση, είχε λάβει κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας κατάθεση τόσο από την 21χρονη σήμερα αθλήτρια θύμα της υπόθεσης όσο και από τους γονείς της.

Στο πλαίσιο της έρευνας είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα η Σοφία Μπεκατώρου η οποία και είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της και στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης.

Μετά τη σύλληψή του και τη μεταφορά του στην Αθήνα ο 38χρονος προπονητής αναμένεται να οδηγηθεί σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν θα κάνει χρήση του δικαιώματος του να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.«Η άμεση ενεργοποίηση της Πολιτείας και η ταχύτατη κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών σε συνέχεια των καταθέσεών μας, έφεραν αποτέλεσμα και οδήγησαν στη σύλληψη του προπονητή και δράστη της καταγγελθείσας σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της αθλήτριας Κλειώ Παπαπαντολέων.

«Θα δώσουμε το παρών σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας με σκοπό την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία του δράστη. Μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και κάθε άλλο πρόσωπο το οποίο έχει υποστεί κάθε μορφής βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση θα συνεχίσουμε μέχρι επιτέλους κάτι να αλλάξει» τόνισε η κυρία Παπαπαντολέων.