Ανησυχία από την αύξηση των νοσηλειών για covid19 - Free Sunday
Ανησυχία από την αύξηση των νοσηλειών για covid19

Ανησυχία από την αύξηση των νοσηλειών για covid19

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία της Αττικής.

Συνολικά, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ νοσηλεύονται 1.434 ασθενείς με λοίμωξη covid-19, από τα οποία στα νοσοκομεία της Αττικής 611 ασθενείς, εκ των οποίων οι 140 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τις 150 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19 που έγιναν χθες σε όλη τη χώρα, οι 77 καταγράφηκαν σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Στο «Σωτηρία» και στο «Αμαλία Φλέμινγκ» εισήχθησαν το προηγούμενο 24ωρο δεκάδες ασθενείς.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, με 343 ασθενείς σε απλές κλινικές covid-19 και άλλους 98 σε ΜΕΘ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την ερχόμενη Δευτέρα,

O κ.Γώγος είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δε έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος δήλωσε ότι ο Φεβρουάριος και ο μισός Μάρτιος είναι οι πιο επικίνδυνοι μήνες για τον ιό της γρίπης.