Επιμένει η κακοκαιρία - Χιονοθύελλα στο Ιόνιο - Free Sunday
Επιμένει η κακοκαιρία - Χιονοθύελλα στο Ιόνιο

Επιμένει η κακοκαιρία - Χιονοθύελλα στο Ιόνιο

Σφοδρή χιονοθύελλα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν δρόμοι και χωριά, τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στη Ζάκυνθο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ.

Παράλληλα σημειώθηκε μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ έγιναν και πολλά τροχαία ατυχήματα, χωρίς όμως σοβαρούς τραυματισμούς και μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Τα σχολεία στα ορεινά της Κεφαλονιάς και της Zακύνθου παραμένουν κλειστά, ενώ ο δήμαρχος Κεφαλονιάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή σε όσους μετακινούνται, διότι υπάρχει χιόνι και πάγος στους δρόμους.

Επίσης, ενημερώνει ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από Βαθύ προς Σταυρό και συνεχίζεται ο καθαρισμός στο οδικό δίκτυο Περαχωρίου-Σταυρού, καθώς και από το Βαθύ προς Μαραθιά και για Αγωγή και Εξωγή.

Στη Ζάκυνθο, όλα τα σχολεία του νησιού θα είναι κλειστά αύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ζακύνθου πριν από λίγη ώρα.

Πυκνό χιόνι πέφτει την τελευταία ώρα και στον νομό Ιωαννίνων, από τα Τζουμέρκα μέχρι την Κόνιτσα και το Πωγώνι. Στην πόλη και τα προάστια των Ιωαννίνων το έχει ήδη στρώσει, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία.

Τα μηχανήματα αποχιονισμού βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να καθαριστεί το οδόστρωμα και να μην πιάσει πάγο καθώς η θερμοκρασίες είναι είναι υπό του μηδενός. Παράλληλα γίνονται και ρίψεις αλατιού, ωστόσο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα της Εγνατίας, άλλα και στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο.

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται και στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στη Χαλκιδική, την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, την Πέλλα και την Ημαθία. Πάντως, για την ώρα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έντονα προβλήματα δεν υπάρχουν, απλώς, στα ορεινά των παραπάνω περιοχών και στους δρόμους που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της περιφέρειας η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στους δρόμους βρίσκονται 60 οχήματα- αλατιέρες που εργάζονται σε όλα τα δίκτυα της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και 25 βοηθητικά οχήματα, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας.

Ο κ. Στεργιάδης επισήμανε ότι στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, η περιφερειακή οδός, οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία και στο αεροδρόμιο, και στη συνέχεια οι επαρχιακές οδοί. Πρόσθεσε ότι από το απόγευμα και μετά αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειωθούν και πάλι αντίστοιχα φαινόμενα αλλά όχι τόσο έντονα.