Συνελήφθη ο εκδότης και ο διευθυντής του ομίλου «Παραπολιτικά» - Free Sunday
Συνελήφθη ο εκδότης και ο διευθυντής του ομίλου «Παραπολιτικά»

Συνελήφθη ο εκδότης και ο διευθυντής του ομίλου «Παραπολιτικά»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο κ. Τζένος συνελήφθη στα γραφεία του Ομίλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Λίγο αργότερα προσήλθε οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ και ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος επίσης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η μήνυση του κ. Καμμένου σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σε «κακουργηματική εκβίαση» για την υπόθεση των υπέρογκων κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ και για «ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες» μέσω των ΜΜΕ του Ομίλου σε βάρος των παιδιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «…ο Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ».

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ αναφέρεται: «Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις των κομμάτων

Σε ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ανακοινώσεις των κομμάτων για τη μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ι.Κουρτάκη και του Π.Τζένου, αναφέρεται:
Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π.Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων.