Αυξάνονται οι νοσηλείες, εντείνεται η πίεση στις ΜΕΘ - Free Sunday
Αυξάνονται οι νοσηλείες, εντείνεται η πίεση στις ΜΕΘ

Αυξάνονται οι νοσηλείες, εντείνεται η πίεση στις ΜΕΘ

Στους 357 ανέρχεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν χθες το μεσημέρι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας της Αττικής, όπου προχθές καταγράφηκαν 299 νέες νοσηλείες ασθενών με COVID-19 σε νοσοκομεία της επικράτειας και εκδόθηκαν 176 εξιτήρια.

Ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών του επταημέρου διαμορφώνεται πλέον στις 248, οι δε κλίνες εντατικής του λεκανοπεδίου έχουν φθάσει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα πληρότητας (89% έναντι 55%, που είναι ο μέσος όρος της επικράτειας).

Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου είναι το παράδειγμα του Θριασίου, το οποίο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, άνοιξε 5 νέες κλίνες εντατικής, οι οποίες γέμισαν αμέσως.

Διασωληνωμένος ασθενής ύστερα από ώρες αναμονής σε απλή κλίνη βρήκε κενή κλίνη εντατικής στον Ευαγγελισμό, όπου χθες το μεσημέρι από τις 44 κλίνες εντατικής (και αυξημένης φροντίδας) COVID, ήταν κενές οι 6.

Χθες για πρώτη φορά μετά τις αρχές Δεκεμβρίου τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2000, καταγράφηκε χθες στη χώρα μας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.147 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας και 22 θανάτους ασθενών λόγω της νόσου.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία σημειώνει συνεχή άνοδο και έφτασε προχθές μια ανάσα πριν από τις 300, ενώ πλέον το ποσοστό πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Αττική ανέρχεται στο 89%.

Ο αριθμός των τεστ (μοριακών και rapid) για την ανίχνευση του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν χθες ξεπέρασαν τις 55.000. Από τα νέα κρούσματα τα 1.047 εντοπίστηκαν στην Αττική και τουλάχιστον τα μισά εξ αυτών στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (285) και στον Πειραιά (259). Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 205 νέα κρούσματα και στην Αχαΐα 121, ενώ ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των κρουσμάτων στην Αρκαδία (36 νέα κρούσματα χθες), στη Χαλκιδική (39), αλλά και στην Κάλυμνο, που είναι σε καθεστώς αυστηρού lockdown (25 νέα κρούσματα).