Συνελήφθη ο δολοφόνος του κομμωτή - Στη ΓΑΔΑ ο σύζυγος στα Γλ.Νερά - Τέσσερις προφυλακίσεις στη Ζάκυνθο - Free Sunday
Συνελήφθη ο δολοφόνος του κομμωτή - Στη ΓΑΔΑ ο σύζυγος στα Γλ.Νερά - Τέσσερις προφυλακίσεις στη Ζάκυνθο

Συνελήφθη ο δολοφόνος του κομμωτή - Στη ΓΑΔΑ ο σύζυγος στα Γλ.Νερά - Τέσσερις προφυλακίσεις στη Ζάκυνθο

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης οδηγείται ο 58χρονος που συνελήφθη ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του 45χρονου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένο, δεμένο πισθάγκωνα και με τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, έξω από τα κοιμητήρια του οικισμού Γαλήνη, στην Κατερίνη.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ναρκωτικά, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, όπως επίσης ναρκωτικά χάπια. Δράστης και θύμα φαίνεται πως γνωρίζονταν και μάλιστα από μαρτυρίες προκύπτει ότι είχαν συναντηθεί τα προηγούμενα 24ωρα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο 58χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε προσωπική διένεξη με το θύμα, θεωρώντας οτι εκείνος τον κατέδωσε στις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος παρέσυρε τον 45χρονο, έξω απο τα κοιμητήρια της Γαλήνης, όπου έβαλε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο σημαδεύοντας το κεφάλι του. Το τραύμα αυτό, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, αποδείχθηκε θανατηφόρο. Ακολούθως, ο δράστης έδεσε το άψυχο σώμα του άνδρα και το έβαλε φωτιά. Περαστικός εντόπισε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης το απανθρακωμένο πτώμα και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι οικείοι του τον αναζητούσαν από τη Δευτέρα, όταν έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής.

 

Στα Γυκα Νερά

Νέα στοιχεία τόσο από το πεδίο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων όσο και των αναλύσεων του Ανθρωποκτονιών που έφθασαν τις τελευταίες 48 ώρες στα χέρια των αστυνομικών, οδηγούν σε εξελίξεις, και με την κατάλληλη αξιοποίηση, ίσως και στην εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. 

Για τον λόγο αυτό, κλήθηκε ο σύζυγος του θύματος που βρίσκεται στην Αλόννησο για το μνημόσυνο, να επιστρέψει και να μεταβεί στον 11ο όροφο της Ασφάλειας και να συνδράμει των ερευνών.

Είναι μια ακόμη φορά από τις δεκάδες, που ο 32χρονος καλείται στην Ασφάλεια για να βοηθήσει στην εξέλιξη των ερευνών καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μπορεί να προσθέσει τα κομμάτια που θα αποδειχθούν καθοριστικά για την εξιχνίαση της δολοφονίας των Γλυκών Νερών.

Στη Ζάκυνθο

Από τους οκτώ, στο σύνολο, συλληφθέντες για την ανθρωποκτονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της Ντίμη Κορφιάτη, τον Ιούνιο του 2020 στον 'Αγιο Σώστη Ζακύνθου, έγιναν τέσσερις προφυλακίσεις, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αναλυτικότερα, τον δρόμο για κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα πήραν 39χρονος που είναι ο φερόμενος ως εκτελεστής, 38χρονος που φαίνεται να είναι ο οδηγός της μηχανής που χρησιμοποίησαν οι δράστες, 37χρονος που φαίνεται να είναι ο οδηγός του σκάφους που μετέφερε τους δράστες από τη Ζάκυνθο στον Πύργο και μια κοπέλα 27 ετών που ήταν η "τσιλιαδόρος", καθώς -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- παρακολουθούσε το ζεύγος και έδινε την πορεία τους στους δράστες που είχαν στήσει "καρτέρι θανάτου".