Βρυξέλλες: Νεκρός ο ύποπτος που προσπάθησε να ανατιναχθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό - Free Sunday
Βρυξέλλες: Νεκρός ο ύποπτος που προσπάθησε να ανατιναχθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

Βρυξέλλες: Νεκρός ο ύποπτος που προσπάθησε να ανατιναχθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον κεντρικό σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες επιχείρησε ένας άνδρας που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, ο οποίος εξουδετερώθηκε και δεν υπάρχουν θύματα.

Ο ύποπτος έπεσε νεκρός από τα πυρά των στρατιωτών, οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν παρουσία στους σταθμούς των μέσων μαζικής συγκοινωνίας, σε τουριστικές περιοχές, σε περιοχές που βρίσκονται κτιριακές εγκαταστάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και σε άλλα κεντρικά σημεία της βελγικής πρωτεύουσας, που παραμένει σε κατάσταση συναγερμού υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Εντός του σταθμού σημειώθηκε και μια μικρής έκτασης έκρηξη.

Η αστυνομία των Βρυξελλών διέταξε την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού των Βρυξελλών, καθώς και της Γκραν Πλας, στην πιο τουριστική δηλαδή περιοχή της πρωτεύουσας του Βελγίου. Σύμφωνα τις αστυνομικές αρχές το περιστατικό θεωρείται λήξαν και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο χωρίς να υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, «έγινε μια έκρηξη στον Κεντρικό Σταθμό, ένα πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που βρίσκονταν επιτόπου. Αυτή τη στιγμή, έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών στον σταθμό και όλα είναι υπό έλεγχο».