O Τραμπ ανοίγει μέτωπο με τα διεμφυλικά πρόσωπα - Free Sunday
O Τραμπ ανοίγει μέτωπο με τα διεμφυλικά πρόσωπα
Η πρώτη τρανσέξουαλ πιλότος της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Άιλα Χόλντομ

O Τραμπ ανοίγει μέτωπο με τα διεμφυλικά πρόσωπα

Την άμεση αντίδραση ανθρωπιστικών οργανώσεων, αλλά και των Δημοκρατικών που τον κατηγορούν για ωμή προκατάληψη, προκάλεσε η απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποκλείσει τα διεμφυλικά πρόσωπα από τον αμερικανικό στρατό.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα αποδεχθεί ούτε θα επιτρέψει διαφυλικά πρόσωπα να υπηρετούν στον στρατό των ΗΠΑ», επικαλούμενος «τις τρομερές ιατρικές δαπάνες και τις διαταραχές που θα έφερναν τα διεμφυλικά πρόσωπα στον στρατό».

Σύμφωνα με εκτίμηση της πρώτης τρανσέξουαλ πιλότου της Βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, Άιλα Χόλντομ, (φωτογραφία) στον αμερικανικό στρατό υπηρετούν από 2.500 - 7.000 διελφυλικά πρόσωπα.

«Αυτός είναι ο αριθμός όσων υπηρετούν στον στρατό και μάλιστα διακρίνονται. Πλεόν δεν θα δεχθούν νέο προσωπικό. Όμως δεν σταματούν εκεί. Λένε σε όσους υπηρετούν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι, ότι δεν είναι απαραίτητοι. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έχω πολλούς φίλους στον αμερικανικό στρατό και μπορώ να φανταστώ πώς νιώθουν» δήλωσε η Χόλντομ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος βάζει στο στόχαστρο τους διεμφυλικούς καθώς τον Φεβρουάριο ανακάλεσε μέτρο του Μπαράκ Ομπάμα, που επέτρεπε στους μαθητές να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στην έμφυλη ταυτότητά τους.