Σσσσ! Στο Λευκό Οίκο μαλώνουν... - Free Sunday
Σσσσ! Στο Λευκό Οίκο μαλώνουν...
Ο Ρεινς Πρίμπους με τον Ντόναλντ Τραμπ τη βραδιά των εκλογών

Σσσσ! Στο Λευκό Οίκο μαλώνουν...

Σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα στην ομάδα των στενών συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ο τρόπος με τον οποίο ο διευθυντής Επικοινωνίας του προέδρου Άντονι Σκαραμούτσι αναφέρθηκε στον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους.

«Είναι ένας γαμ… παρανοϊκός και σχιζοφρενής», είπε ο Σκαραμούτσι (για τον Πρίμπους) στον δημοσιογράφο Ryan Lizza του New Yorker, ο οποίος δημοσιοποίησε χθες το απόγευμα τον μεταξύ τους διάλογο, κατά το τηλεφώνημα που έγινε την Τετάρτη, και το οποίο είχε νωρίτερα επιβεβαιώσει ο κ.Σκαραμούτσι, σε εκπομπή του CNN.

Τις εκφράσεις επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς η οποία είπε ότι «ο Σκαραμούτσι χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις και δεν πιστεύω ότι θα το ξανακάνει», αλλά ο Πρίμπους απέφυγε να σχολιάσει.

Η επίθεση Σμαραμούτσι συνδέεται με την κριτική που δέχεται ο Πρίμπους από συμβούλους του Τραμπ που αμφισβητούν την επάρκεια του, ενώ διαρρέεται ότι και η οικογένεια Τραμπ είναι δυσαρεστημένη από τον Προσωπάρχη.

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίζεται ιδιαιτέρως επικριτικός έναντι του υπουργού Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος έχει αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα του υπουργείο του, καθώς έχουν καταγγελθεί και δικές του προεκλογικές συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους.

Οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί του Σκαραμούτσι κατά του Πρίμπους, έγιναν καθώς σφίγγει ο κλοιός των πολιτικών πιέσεων γύρω από τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, από τους ανθρώπους του Τραμπ, που τον γνώριζαν και διατηρούσαν σχέσεις μαζί του, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.

Ο Πρίμπους, ήταν πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ η γνωριμία του με τον Τραμπ, δεν είναι μακροχρόνια αλλά στον κ.Πρίμπους πιστώνεται η κινητοποίηση του μηχανισμού των ρεπουμπλικάνων υπέρ του Τραμπ προεκλογικά.

«Όλοι μας απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης του προέδρου, ενώ εάν η κατάσταση εξελιχθεί διαφορετικά εκείνος θα φροντίσει να το πληροφορηθείς», απάντησε η Σάντερς, όταν ρωτήθηκε αν ο προσωπάρχης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου.