Η έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, πλησιάζει τον Λευκό Οίκο - Free Sunday
Η έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, πλησιάζει τον Λευκό Οίκο
O ειδικός εισαγγελέας, Ρόμπερτ Μιούλερ

Η έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, πλησιάζει τον Λευκό Οίκο

 Στο διορισμό παραπεμπτικού συμβουλίου ενόρκων για να διερευνήσει τις κατηγορίες για την ανάμιξη της Μόσχας και την ενδεχόμενη σύμπραξη στελεχών της εκστρατείας Τραμπ με την Ρωσία στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, προχώρησε ο επικεφαλής της έρευνας, ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

To παραπεμπτικό συμβούλιο ενόρκων αποτελείται από πολίτες οι οποίοι εξετάζουν αποδεικτικά στοιχεία για ενδεχόμενες εγκληματικές ευθύνες σε σχέση με μία έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας και αποφασίζουν αν θα πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο διορισμός του συμβουλίου θα δώσει περισσότερα εργαλεία έρευνας στον Ρόμπερτ Μιούλερ, καθώς έχει το δικαίωμα να καλεί για κατάθεση μάρτυρες και για αυτό νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν την απόφαση του κ.Μιούλερ “εντατικοποίηση της έρευνας” που θα πρέπει να ανησυχήσει τον Λευκό Οίκο καθώς προοιωνίζεται ότι πολύ σύντομα, άνθρωποι που είναι στην κυβέρνηση ή πρώην μέλη της κυβέρνησης ή πρώην μέλη της προεκλογικής εκστρατείας θα λάβουν κλήσεις για να καταθέσουν.

Σε ομιλία του στη Δυτική Βιρτζίνια ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε ανάμιξη της Ρωσίας στο εκλογικό αποτέλεσμα. «Η ιστορία με τη Ρωσία είναι ένα κατασκεύασμα. Είναι απλώς μια δικαιολογία για τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της αμερικανικής πολιτικής. Αυτό είναι», είπε.