Δύο συλλήψεις στην Ολλανδία για το διατροφικό σκάνδαλο με τα αυγά - Free Sunday
Δύο συλλήψεις στην Ολλανδία για το διατροφικό σκάνδαλο με τα αυγά

Δύο συλλήψεις στην Ολλανδία για το διατροφικό σκάνδαλο με τα αυγά

Στη σύλληψη δύο στελεχών της εταιρείας, που φέρεται να βρίσκεται στο επίκεντρο του διατροφικού σκανδάλου με την παράνομη χρήση του εντομοκτόνου σε ορνιθοτροφεία, στην οποία αποδίδεται η κρίση των μολυσμένων αυγών, προχώρησαν οι ολλανδικές αρχές εισαγγελικές αρχές.

«Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σπιτιών σε οκτώ περιοχές της Ολλανδίας, όπου κατασχέθηκαν αυτοκίνητα, ακίνητα, καθώς και ένας τραπεζικός λογαριασμός» λέει ο εκπρόσωπος της Ολλανδικής εισαγγελίας Φρανς ντε Νιρ.

Στις ευρωπαϊκές χώρες που ενεπλάκησαν στο θέμα προστέθηκε και η Δανία, η αρχή τροφίμων της οποίας, επιβεβαίωσε ότι σε αρτοποιείο στη Γιουτλάνδη βρέθηκαν 40 αυγά που έχουν μολυνθεί με το δηλητηριώδες εντομοκτόνο Fipronil.

«Είναι μια μεγάλη υπόθεση. Η ανάλυση που κάναμε δείχνει ότι το επίπεδο της φιπρολίνης στα αυγά είναι άνω του ορίου, αλλά δεν υπάρχει επείγουσα υγειονομική κατάσταση», λέει ο Νίκολς Χοβ, της κτηνιατρικής υπηρεσίας τροφίμων της Δανίας.

Έρευνες για το σκάνδαλο έγιναν και στο Βέλγιο, όπου η εκπρόσωπος της Βελγικής εισαγγελίας, Συλβί βαν Μπάτεν δήλωσε ότι «βρέθηκαν ενοχοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία», στις έντεκα έρευνες που έγιναν σε όλη τη χώρα.