O ελληνοαμερικανός σύνδεσμος του Ντοναλντ Τραμπ με τους Ρώσους - Free Sunday
O ελληνοαμερικανός σύνδεσμος του Ντοναλντ Τραμπ με τους Ρώσους

O ελληνοαμερικανός σύνδεσμος του Ντοναλντ Τραμπ με τους Ρώσους

Email με το οποίο προσφερόταν να μεσολαβήσει για να οργανωθεί συνάντηση του τότε υποψηφίου προέδρου Τραμπ με τον πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας είχε στείλει, τον Μάρτιο του 2016, τρεις ημέρες αφότου εντάχθηκε στην ομάδα για την εξωτερική πολιτική της εκστρατείας Τραμπ, ενας ελληνοαμερικανός εθελοντής, όπως γράφει η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη γνώση των σχετικών μηνυμάτων.

wp1

Πρόκειται για τον George Papadopoulos, το νεώτερο μέλος της ομάδας και στο mail με τίτλο, “Συνάντηση με τη ρωσική ηγεσία- συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν”, είχε προσφερθεί να οργανώσει τη συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι οι επαφές του στη Ρωσία καλωσόριζαν το ενδεχόμενο.

Η πρόταση έγινε δεκτή με επιφυλακτικότητα καθώς κάποια στελέχη της εκστρατείας, όπως ο ναύαρχος Κιουμπικ. ανέδειξαν και τα νομικά εμπόδια, δηλαδή το νόμο που απαγορεύει σε Αμερικανούς πολίτες να έχουν επαφές με ξένες κυβερνήσεις χωρίς εξουσιοδότηση.

Ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο, ο Παπαδόπουλος έστειλε 12 τέτοια emails, που ανησύχησαν τον τότε επικεφαλής της εκστρατείας, Πολ Μάναφορτ, που από τον Μάιο, είχε απορρίψει την σχετική πρόταση.

Ο Παπαδόπουλος αναδύεται μέσω των emails ως μία νέα και αινιγματική φιγούρα στην εξέταση των επαφών της εκστρατείας του Τραμπ με ρωσους αξιωματούχους”, επισημαίνει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία, ο Παπαδόπουλος είχε πει στα στελέχη της εκστρατείας ότι δρα ως μεσάζοντας.

Τρεις μήνες αφότου επεσήμανε το ενδεχόμενο για μία συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου Πούτιν, ο γιος του προέδρου Ντόλαντ Τραμπ jr και ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία υπό μία Ρωσίδα δικηγόρο που προσφέρθηκε να τους δώσει πληροφορίες που θα κατέστρεφαν την Κλίντον.

H ανακοίνωση του διορισμού του Παπαδόπουλος στην ομάδα Τραμπ, ως συμβούλου για θέματα ενεργειας, είχε γίνει κατά τη διάρκεια συνάντησης του Τραμπ με στελέχη της Post στα οποία τον χαρακτήρισε “εξαιρετικό τύπο”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ είχε επικριθεί για την έλλειψη εμπειρίας του Παπαδόπουλος

linkedin1