O Τραμπ απέτυχε να απολύσει τον ερευνητή για τις σχέσεις με τη Ρωσία - Free Sunday
O Τραμπ απέτυχε να απολύσει τον ερευνητή για τις σχέσεις με τη Ρωσία

O Τραμπ απέτυχε να απολύσει τον ερευνητή για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια που σύμφωνα με τους New York Times έκανε τον προηγούμενο Ιούνιο να απολύσει τον ειδικό ανακριτή για τις σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία, Ρόμπερτ Μιούλερ.

Η προσπάθεια οδηγήθηκε σε αποτυχία όταν ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου απείλησε να παραιτηθεί παρά να προχωρήσει την εντολή του προέδρου, σύμφωνα με τέσσερις διαφορετικές μαρτυρίες ατόμων που επικαλείται η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος φέρεται να έδωσε εντολή στον σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Μακ Γκαν αλλά εκείνος προτίμησε να παραιτηθεί παρά να υπακούσει τον Τραμπ κι έτσι ο πρόεδρος ανακάλεσε την εντολή του.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος επικαλέστηκε τρεις λόγους για τους οποίους θεωρούσε ότι ο Μιούλερ δεν ήταν κατάλληλος να διενεργήσει τη σχετική έρευνα επειδή είχε αντικρουόμενα συμφέροντα και συγκεκριμένα:

  • είχε διακόψει τη συνδρομή του προς το Trump National Golf Club στο Στέρλινγκ, στη Βιρτζίνια, εξαιτίας μιας διένεξης για οφειλές του
  • είχε συνεργαστεί με δικηγορική εταιρεία που είχε εκπροσωπήσει τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ.
  • είχε περάσει από συνέντευξη μαζί του για να διοριστεί διευθυντής του FBI, μία ημέρα πριν διοριστεί ειδικός εισαγγελέας τον Μάιο.