Μικρό προβάδισμα Αναστασιάδη, ανοιχτός ο δεύτερος γύρος στην Κύπρο - Free Sunday
Μικρό προβάδισμα Αναστασιάδη, ανοιχτός ο δεύτερος γύρος στην Κύπρο

Μικρό προβάδισμα Αναστασιάδη, ανοιχτός ο δεύτερος γύρος στην Κύπρο

Προβάδισμα πέντε μονάδων πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος, Νίκο Αναστασιάδης στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Ο κ.Αναστασιάδης πήρε 35,5% έναντι 30,2 του υποστηριζόμενου από το ΑΚΕΛ, Σταύρου Μαλά, όμως η μικρή διαφορά, η μεγάλη αποχή που έφτασε το 28,1% και το 1/3 του εκλογικού σώματος που στπν πρώτο γύρο επέλεξαν άλλους υποψήφιους, αφήνει ανοιχτό κάθε αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο.

Ο γιος του πρώην προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, Νίκος, πήρε 25%, ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρήστου, 5,7% και ο ΄Γ.Λιλλήκας, 2.2% ενώ τέσσερις άλλοι υποψήφιοι πήραν συνολικά 0,7%

Έτοιμος για Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και συνεργασία με όλους, δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ ο κ.Μαλλάς, κάλεσε τους πολίτες να υπερβούν τις κομματικές τους προτιμήσεις και τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις και να συγκρίνουν με νηφαλιότητα τίς θέσεις των δύο υποψηφίων.

«Θα συνεχίσω αυτό τον αγώνα, δεν τα βάζουμε κάτω, από αύριο ξεκινά μια καινούργια μέρα», δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος δεν απαντησε σε καμία ερώτηση από τους δημοσιογράφους για το τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο.