H Ιβανκα Τραμπ και ο αρχηγός της αντικατασκοπείας του Κιμ στην τελετή λήξης των χειμερινών ολυμπιακών - Free Sunday
H Ιβανκα Τραμπ και ο αρχηγός της αντικατασκοπείας του Κιμ στην τελετή λήξης των χειμερινών ολυμπιακών

H Ιβανκα Τραμπ και ο αρχηγός της αντικατασκοπείας του Κιμ στην τελετή λήξης των χειμερινών ολυμπιακών

 

Η κόρη του προέδρου Τραμπ, Ιβάνκα, συνοδευόμενη από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Πιοντσάν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Ιβάνκα Τραμπ θα φτάσει την Παρασκευή το βράδυ στη Σεούλ και θα δειπνήσει στον Κυανό Οίκο με τον πρόεδρο Μουν Τζάε-Ιν, ο οποίος θα συναντηθεί και με τη βορειοκορεατική αποστολή.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, την βορειοκορεατική πλευρά θα εκπροσωπήσει οκταμελής αντιπροσωπεία υπό τον στρατηγό Κιμ Γιονγκ-Τσολ, υπεύθυνο για τις διακορεατικές σχέσεις, ο οποίος φέρεται να έχει διατελέσει επικεφαλής του Γενικού Γραφείο Αναγνώρισης που διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις κατασκοπείας της Βόρειας Κορέας και να ήταν αυτός που ζήτησε τον τορπιλισμό της νοτιοκορεατικής κορβέτας Cheonan το 2010 από τον οποίο σκοτώθηκαν 46 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελετή έναρξης, την Βόρεια Κορέα, εκπροσώπησε η αδελφή του Κιμ, με την οποία απέφυγε να βρεθεί στον ίδιο χώρο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Η αδελφή του Κιμ έχει προσκαλέσει τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν στη Πιονγκγιανγκ.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, δεν είναι προγραμματισμένη καμία συνάντηση μεταξύ της Ιβάνκα και της βοριεοκορεατικής αποστολής.