Επίθεση Ερντογάν στη Moody’s: Υποβαθμίζετε εμάς ενώ οι Έλληνες καταποντίζονται; - Free Sunday
Επίθεση Ερντογάν στη Moody’s: Υποβαθμίζετε εμάς ενώ οι Έλληνες καταποντίζονται;

Επίθεση Ερντογάν στη Moody’s: Υποβαθμίζετε εμάς ενώ οι Έλληνες καταποντίζονται;

 

Επίθεση εναντίον του οίκου αξιολόγησης Moody’s εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από τον διεθνή οίκο κατά μία βαθμίδα στο Ba2.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος όμως δεν έμεινε εκεί αλλά χρησιμοποίησε την πρόσφατη αναβάθμιση της Ελλάδας για να αμφισβητήσει τα κριτήρια της Moody's.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά» είπε χαρακτηριστηκά, ο Ερντογάν.

Παράλληλα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής τακτικής τους, αναφέρουν ότι «η σχετική έκθεση γράφτηκε στο γραφείο του Φετουλάχ Γκιουλέν», για τον οποίο ο οίκος αξιολόγησης «τρέφει μεγάλη αγάπη», και στόχο έχει «να παραποιήσει τα στοιχεία». 

«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι επικεντρωμένη στα βραχυπρόθεσμα μέτρα σε βάρος της αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και της θεμελιώδους οικονομικής μεταρρύθμισης» ανέφερε ο οίκος Moody's. «Εν μέσω ενός αρνητικού θεσμικού περιβάλλοντος, η εξωτερική θέση της Τουρκίας, το χρέος και οι ανάγκες μετακύλισης συνέχισαν να επιδεινώνονται», συμπλήρωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.