Απελάσεις Ρώσων διπλωματών εξετάζει η Μέι - Free Sunday
Απελάσεις Ρώσων διπλωματών εξετάζει η Μέι
Παλαιότερη σύλληψη του Σκριπάλ από ρωσικές αρχές.

Απελάσεις Ρώσων διπλωματών εξετάζει η Μέι

 

Την απέλαση ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος ολιγαρχών που συνδέονται με το Κρεμλίνο, εξετάζει η Βρετανία ως αντίμετρα για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρωσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Η κυρία Μέι, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της αύριο και εξετάζει ακόμη την αύξηση της βρετανικής διπλωματικής πίεσης με τους συμμάχους της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και την ακύρωση της παρουσίας βρετανών αξιωματούχων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, την τελική φάση του οποίου θα διοργανώσει το ερχόμενο καλοκαίρι η Ρωσία.

Από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ αναμένεται να ζητηθεί συνεργασία ή ακόμα και κοινή στάση, αν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η έρευνα των βρετανικών αρχών για την διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει δοθεί η διαβεβαίωση οτι ότι έχει περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αν και εντοπίστηκαν ίχνη της νευροπαραλυτικής ουσίας από την οποία προσεβλήθηκσαν ο Σκριπάλ και η κόρη του στο εστιατόριο και την παμπ όπου είχαν βρεθεί.